Rijeka - Lyon 7.11.2013 | Eurooppa liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/07/2013
Jaa tämä...

Rijeka haastaa kotonaan ranskalaisjätin.

Rijeka – Lyon, merkki yli 2,5 maalia, kerroin 

Betssonin kertoimet otteluun 2,60 | 3,25 | 2,70 

 

 

Ranskalainen Lyon matkustaa testaamaan Kroatiaan Rijekan päivän vireen. Kyseessä on jalkapallon Eurooppa liigan ottelutarjontaa. Tänään pelataan tuttuun tapaan valtava määrä Euroopan toiseksi arvostetuimman kilpailun kamppailuita. Lähtökohtaisesti Rijekan sekä Lyonin kohtaaminen tulee tarjoamaan maaleja molempiin päihin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lyonin kotivoittoon 1-0 maalein, mutta tänään maaleja nähdään varmasti enemmän. Rijeka on kahdessa edellisessä kotiottelussa viimeistellyt vaatimattomasti kaksitoista maalia, vaikka edellisestä kotiottelusta aikaa muutamia viikkoja onkin. Oikeastaan kaikki kroatialaiset joukkueet ovat erittäin vahvoja kotijoukkueita ja senhän on saanut huomata myös esimerkiksi HJK. Rijeka on kolmeen edelliseen otteluun saalistanut kaksi voittoa ja näissä otteluissa Rijeka on maalinteossa onnistunut peräti seitsemän kertaa.

Lyon on materiaaliltaan tälläkin kaudella Ranskan liigan parhaimmistoa, vaikka Lyon on itseasiassa viime vuosina hieman tippunut kärjen kyydistä. Tällä kaudella PSG sekä Monaco ovat Ranskan liigassa ylitse muiden, mutta Lyon voidaan oikeastaan joka kaudella mainita niissä joukkueissa, jotka taistelevat sijoituksista kolmeen parhaan joukossa. Lyon ei tällä kaudella pelaa Mestarien liigaa, joten ranskalaisseuralle olisi äärimmäisen tärkeää saada Eurooppa liigasta menestymistä. Raha on täysin eri mittakaavassa Eurooppa liigassa kuin Mestarien liigassa, mutta toisaalta Lyon voitti viimeksi kotonaan Guingampin 2-0 maalein – on siis syytä olettaa, että Lyon lähtee tähänkin otteluun aivan tosissaan vierasvoittoa metsästämään.

Lyon on edellisestä viidestä vierasottelustaan hävinnyt peräti neljä eikä Lyonin puolustus ole tällä kaudella syystä tai toisesta toiminut lainkaan! Lyon on materiaaliltaan Rijekaa laadukkaampi, mutta Rijekan kotietu tekee lähtökohdat erittäin mielenkiintoisiksi. Lyonin puolustus on muutamassa edellisessä ottelussa esittänyt paljon parempia otteita kuin alkukaudesta, mutta faktaa on sekin, että kolmeen edelliseen vierasotteluun Lyonille ollaan tehty yhdeksän maalia. Se on yksinkertaisesti liikaa. Lyon pääsee tähän otteluun oikeastaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, joten yli 2,5 maalia on hyvä valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas