Valmennusjohto passitti SKA:n supertähden maitojunalla kotiin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Venäjän jääkiekkopiireistä kuuluu kummia.

Venäjän suurimman jääkiekkosarjan KHL:n pudotuspelit eli Gagarin Cup playoff-pelit käynnistyivät eilen. Yksi sarjan suurimmista mestaruussuosikeista on maan suurseura Pietarin SKA, joka kuitenkin hieman yllättäen hävisi pudotuspelien avausottelunsa Lokomotiv Jaroslavia vastaan. Ökyseuran suurin tähti Ilja Kovaltshuk jäi SKA:n 2-3 tappioon päättyneessä ottelussa pisteittä, mutta oli jäällä kahden Lokomotivin tekemän maalin aikana ja se oli liikaa seuran valmennusjohdolle.

Pietarilaisseuran nettisivuilla olevan joukkueen apuvalmentajan Maksim Sokolovin allekirjoittaman tiedotteen mukaan ” Valmentajien päätöksellä Ilja Kovaltshuk on poistettu kokoonpanosta ja lähetetty kotiin harjoittelemaan yksin.”. Venäläistietojen mukaan seuran kapteeni onkin jo nähty Jaroslavin rautatieasemalla Moskovaan matkaavassa junassa. Venäläislehti Sovsportin mukaan SKA:n varapresidentti Roman Rotenberg olisi hyllytyksen toteen panija. Helsingin Jokerien taustallakin nukketeatteria ylläpitävä Rotenberg luonnollisesti kiistää kaiken: ” Se on täyttä roskaa”

32 – vuotias Kovaltshuk, yksi venäläisen jääkiekkoilun suurimmista tähdistä, palasi NHL:stä Venäjälle kolme vuotta sitten tehtyään SKA:n kanssa jättimäisen sopimuksen. Tällä kaudella hän pelasi 50 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 16+33. Tämän hetkisten tietojen ja tilanteen mukaan Kovaltshukin jatko SKA:ssa on avoin.

Lue myös:

VIDEO: Jaromir Jagr teki NHL-historiaa
VIDEO: Lauantai-illan huumaa – Puljujärvi ja Laine liekeissä