Runkosarja ohi - Mitenkä tästä eteenpäin?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Tervetuloa PLAYOFF-KEVÄT!

60 matsia per joukkue on nyt tahkottu ja lopullinen järjestys runkosarjassa saatu selville. Sen sijaan, että lähtisin ruotimaan, miten mikäkin joukkue suoriutui kauden aikana, lyön navigaattoriin suunnaksi Eteenpäin. Joillekkin kiekkokausi alkaa vasta nyt, kun runkosarja on saatu pelattua pois alta ja niin sanotut tosipelit alkavat. Mitenkään runkosarjaa väheksymättä voin sanoa, että kyllähän playoff-kiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan huomattavasti viihdyttävämpää jääkiekkoa kuin runkosarja. Piste.

Tässä vielä lopullinen sarjataulukko.

Pelit jatkuvat seuraavaksi säälipleijareilla ja liigakarsinnoilla. TOP-6 huilaa hetken aikaa ennenkuin pääsevät irti playoff-jäille. Käyn lyhyesti läpi sääliplayoff-parit ja heitän omat veikkaukseni jatkoon menijöistä. Tarkempia analyysejä luvassa pelipäivinä. Ilves voittaa liigakarsinnat puhtaasti tuli vastaan sitten Jukurit tai KooKoo.

Sääleissä kohtaavat:

Kärpät – Lukko

Lukko on esiintynyt erittäin ailahtelevasti läpi kevään ja viime aikojen trendi on osoittanut suoraan alaspäin. Kärpätkään eivät ole saaneet peliään aivan uomiinsa kevään aikana. Tämä on niin ikään näkynyt ailahtelevaisina peliotteina, ei kuitenkaan lähellekkään siinä määrin kuin Lukolla. Mielenkiintoinen seikka tässä parissa on, että jäällä kohtaavat pistepörssin voittaja Juha-Pekka Haataja ja pistepörssin kakkonen Justin Azevedo. Väitän, että näiltä sijoilta löytyvien pelaajien kohtaaminen säälipleijareissa on melko harvinaista.

Kärpät jatkoon laajemman ratkaisijarintaman ja rutinoituneemman playoff-pelaamisen turvin.

HIFK – Saipa

Kyseinen säälipleijaripari ei ole lähellekkään niin selvä kuin Lukon ja Kärppien välinen. HIFK on saanut aivan viime aikoina ryhtiä otteisiinsa vaikka Ilves viimeisellä kierroksella helsinkiläisiä kävikin nöyryyttämässä. Saipalla sen sijaan löytyy varmasti se yksi vaihde lisää, kun joukkue vihdoin ja viimein todella pääsi pleijareihin asti. Tässä parissa tahkotaan todennäköisesti pitkän kaavan kautta, varsinkin kun Saipakin on saanut jo hieman tyhjennettyä sairastupaansa ja saanut muun muassa Anssi Löfmanin takaisin ruotuun.

Saipa jatkoon Lappeenrannan playoff-hurmoksen siivittämänä.

Veikkaussivut | Oskari