SaiPa - Ilves 11.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/11/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko SaiPan alamäki Ilveksen isäntänä?

SaiPa – Ilves, merkki 2, kerroin 3,60 Sportingbet
SaiPa – Ilves ML, merkki 2, kerroin 2,40 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,80 | 4,10 | 3,60 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuuden ottelun mittainen kierros, Lappeenrannassa yhteen retrotunnelmissa iskevät SaiPa sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Ilves. Sarjataulukossa SaiPa on tällä hetkellä neljäntenä, kun taas Ilves löytyy sijalta kymmenen. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kaksitoista pistettä lappeenrantalaisten eduksi. Kerroinasettelu vaikuttaa tässä tapauksessa melko mielenkiintoiselta, vaikka SaiPan kausi on kokonaisuutta ajatellen sujunut huikeasti. Lappeenrantaan on muodostunut varsinainen kiekkobuumi ja paikalla olikin viimeksi Lahdessa useita satoja Keltamustien kannattajia. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että SaiPa ui tällä hetkellä syvällä. Viiteen edelliseen otteluun SaiPa on varsinaisella peliajalla saalistanut yhden voiton. Kahteen edelliseen otteluun lappeenrantalaisten verkkoon ollaankin viimeistelty seitsemän maalia.

SaiPa hävisi edellisellä kierroksella Pelicansille 3-1 maalein. SaiPa sai tosissaan otteluun valtavan tuen lappeenrantalaisilta kannattajilta, sillä paikan päällä oli hurjasti Keltamustien kannattajia. SaiPan valmistautuminen Pelicansia vastaan pelattuun otteluun meni todennäköisesti niin penkin alle kuin ikinä voi vaan mennä. Jussi Markkanen ei ollut lainkaan hereillä lappeenrantalaisten maalilla eikä Pekka Tirkkosen aikalisäkään kahden ensimmäisen maalin jälkeen juurikaan hyödyttänyt. SaiPan ylivoimapelaaminen on viime otteluissa toiminut sentään hyvin, joten siinä mielessä lauantain perusteella on turhaa lähteä SaiPaa lyttäämään. Kuitenkaan SaiPan kohdalla sellaista tietynlaista luottoa ei löydy samalla tavalla kuten aikaisemmin, sillä lappeenrantalaisten kone on ollut selkeästi hyytymään päin.

Ilves hävisi edellisellä kierroksella Kärpille 1-3 numeroin, mutta tamperelaisten tekemisessä on viime aikoina ollut paljon hyvää. Ilves on edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut varsinaisella peliajalla kolme voittoa, joten pelivireen perusteella tamperelaiset ovat olleet selkeästi SaiPaa edellä. Michael Keräsen loukkaantuminen olisi pitänyt olla kaiken järjen mukaan Ilvekselle valtava takaisku, mutta tamperelaisten kokoonpanosta on uusia ratkaisijoita kuitenkin löytynyt. Michael Keränen on tehnyt ylivoimapelaamiseen selkeän aukon, mutta muuten Ilveksen hyvin toimiva puolustus on vaikuttanut koko joukkueen tekemiseen. Ville Kolppanen on hoitanut Ilveksen maalilla työnsä erinomaisesti, mutta tamperelaisilta löytyy kaksi laadukasta maalivahtia. Miikka Männikköhän tekee tänään ensiesiintymisen Ilveksen paidassa, joten hänellä näyttöhaluja varmasti löytyy. Vihjeen loppuun on syytä todeta, että SaiPa kamppailee ihan vaihteeksi useiden loukkaantumisten kanssa. Patrick Davis on mahdollisesti tänään SaiPan käytettävissä, mutta siitä huolimatta kotijoukkueella ongelmia poissaolijoiden kanssa riittää. 

Veikkaussivut | Tuomas