Summaselle ja Pikkaraiselle langettavat, Järventielle vapauttava ja Nordlundin tuomio siirtyi.

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

SM-liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven kiireinen viikko on poikinut sekä langettavia että vapauttavia tuomioita.

SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on langettanut HIFK:n päävalmentajalle Raimo Summaselle viiden ottelun mittaisen toimitsijakiellon. Lisäksi HIFK joutuu maksamaan 10 000 euron sakon Summasen huutelusta. Summanen huuteli todella ala-arvoiseen tyyliin Jokereiden valmentaja Tomi Lämsälle sen jälkeen, kun Markus Nordlund oli taklannut Ville Peltosen suihkun puolelle.

Myös Pelicansin Ilkka Pikkarainen sai Liusjärveltä langettavan tuomion. Pikkarainen kuittasi seitsemän ottelua pelikieltoa taklattuaan Kärppien Ivan Humlia päähän viimen lauantaina ottelussa. Lisäksi Pikkaraiselta vähennetään sakkona 11,67% hänen vuosipalkastaan SM-liigan ja pelaajayhdistyksen sopimuksen mukaisesti. Pikkarainen leikkasi törkeästi Humlin eteen, niin että Huml ei Pikkaraista nähnyt ja samalla taklasi tätä päähän. Huml ei kuitenkaan onneksi loukkaantunut tilanteessa vaan pystyi jatkamaan peliä.

SM-liigan oli tarkoitus antaa myös päätöslauselma Markus Nordlundin Ville Peltoseen kohdistuneesta taklauksesta tänään tiistaina, mutta päätös siirtyi eteenpäin ja julkaistaan todennäköisesti huomenna keskiviikkona. Syynä tähän on, että SM-liiga haluaa perehtyä vielä tarkemmin taklauksesta valmistuvaan lisämateriaaliin.

HIFK:n puolustaja Martti Järventielle ei langetettu tuomiota lauantain Steve Mosekseen kohdistuneesta taklauksestaan. Moses loukkaantui tilanteessa ja on ainakin runkosarjan loppuun asti sivussa. SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi katsoo, että tilanne johtui Moseksen jarrutuksesta, johon Järventie ei kerinnyt reagoimaan. Näin ollen kyseessä ei ole laitataklaus vaan jarrutuksesta johtunut törmäys.

Veikkaussivut | Oskari