Gregor Schlierenzauer mäkiviikon voittoon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/06/2013
Jaa tämä...

Itävaltalaiselle mäkiviikon voitto on jo uran toinen.

Mäkihypyn mäkiviikko on jälleen takana päin ja Itävallan Gregor Schlierenzauer jo toisen kerran juhlistettiin sen voittajaksi. Myös viime vuonna Schlierenzauer nappasi mäkiviikon voiton, joten kyseessä on mäkiviikon voiton suhteen toinen kerta itävaltalaiselle. Mäkiviikon kokonaisvoitoissa itävaltalainen on toki edelleen kaukana kärjestä, sillä Janne Ahonen voitti mäkiviikon peräti viisi kertaa.

Schlierenzauer voitti Bischofshofenissa mäkiviikon päätöskilpailun ennen toiseksi tullutta Norjan Andreas Jacobsenia. Schlierenzauerin ensimmäinen hyppy oli pituudeltaan 133 metriä ja toinen puolestaan 137,5 metriä. Norjalainen Jacobsen sijoittui toiseksi niin tämän päivän kilpailussa kuin myös koko mäkiviikolla. Kolmanneksi mäkiviikolla sijoittui Norjan Tom Hilde, neljänneksi Puolan Kamil Stoch ja viidenneksi Norjan Andreas Bardal

Suomalaisten osalta mukana oli Lauri Asikainen – hypyt kantoivat vain 124 metriä sekä 124,5 metriä. Suomalaiselle hypyt toivat lopulta 28:nen sijan. Kokonaisuudessaan Asikainen oli lopulta mäkiviikolla viisi sijaa tämän päivän tuloksia heikompi, eli lopulta 33:s.

Mäkihypyn maailmancupissa Schlierenzauer on edelleen selkeässä johdossa. Piste-eroa toisena olevaan Jacobseniin on noin 300 pistettä, joten senkin suhteen itävaltalainen on erittäin vahvoilla. Kolmantena maailmancupissa on norjalainen Bardal.

Veikkaussivut | Tuomas