Teemu Selänne kritisoi Meidän peliä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 03/12/2013
Jaa tämä...

Selänne ei lukeudu Iltalehden mukaan Meidän pelin kannattajiin.

Iltalehden haastattelema Teemu Selänne kritisoi vahvasti Jukka Jalosen maajoukkueessa ajamaa pelitapaa. Erityisesti Selänne on huolissaan pelitavan sopimattomuudesta NHL-ympyröihin.

– NHL:ssä peli perustuu reaktioihin. Kun saat kiekon, sun pitää jo tietää, mitä teet sillä. Suomessa on aikaa pitää kiekkoa omilla ja pyöriä hyökkäyspäässä, mutta täällä ei. Ratkaisut pitää tehdä nopeasti, Selänne huomauttaa IL:lle.

Suomen viime aikojen kirkkaimmat nuorisotähdet Mikael Granlund ja Sami Vatanen ovat saaneet kumpikin vain vähän peliaikaa kuluvalla NHL-kaudella. Osasyynä erityisesti Granlundin kohdalla voidaan pitää Jalosen viljelemää pelitapaa. Vatanen ei maajoukkueen mukana kovin usein ole loukkaantumisten vuoksi päässyt pelaamaan.

Suomen maajoukkueen peli perustuu kiekkokontrolliin ja hitaisiin lähtöihin omasta päästä. Tämä toi Suomelle mestaruuden 2011, mutta jo viime vuonna muut maat osasivat pelata Suomen taktiikan pois. Jalonen onkin hionut taktiikkaa viime aikoina jossain määrin suoraviivaisemmaksi.

Veikkaussivut | Oskari