VIDEO: SM-liigassa historiallinen ilta - 17-vuotiaan superkaksikon perässä jopa 50 kykyjenetsijää!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 10/08/2015
Jaa tämä...

Torstai on suomalaisille kiekkoilun ystäville mahtava päivä.

Tampereella pelataan torstaina jääkiekon SM-liigan mielenkiintoisin ottelu, kun Oulun Kärpät matkustaa Tapparan vieraaksi. Kamppailussa kohtaavat viime kauden finaalistit, mutta se ei ole suinkaan ainoa syy sille, että miksi kohtaamisesta on lupa odottaa hyvin mielenkiintoista.

Kaukalossa nähdään myös suomalaiset superlupaukset Tapparan Patrik Laine ja Kärppien Jesse Puljujärvi. Vasta 17-vuotiaat huippulahjakkuudet kohtaavat nyt ensi kertaa SM-liigassa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Hakametsän jäähallissa on tänään suuri määrä NHL:n kykyjenetsijöitä. Tampereelle on suunnistamassa kymmeniä kykyjenetsijöitä eri seuroista. Osa saapuu jopa ulkomailta tarkkailemaan kaksikkoa ensi kertaa yhtä aikaa.

Laine ja Puljujärvi varataan todennäköisesti viiden ensimmäisen pelaajan joukossa NHL:n varaustilaisuudessa ensi kesänä. Kanadalainen urheilukanava TSN julkaisi kaksi viikkoa sitten rankingin, joka perustui NHL-seurojen kykyjenetsijöiden näkemyksiin. Heistä molemmat olivat viiden parhaan joukossa.

Laine nousi yleisön tietoisuuteen syyskuussa, kun hän viimeisteli neljässä peräkkäisessä ottelussa maalin.

– Ei ole tarkkaa tietoa paljonko heitä on tulossa, muutamat ovat kyselleet lippuja. Sanoisin, että 30:n ja 50:n väliin on varmasti ihan realistinen määrä. Joistain seuroista tulee monesti useampia tyyppejä, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kertoi Ilta-Sanomille.

– Onhan se varmasti hyödyllistä, että heitä pystyy nyt vertailemaan samassa pelissä, vaikka kyse on vähän erilaisista pelaajista.

NHL:llä on oma pelaajatarkkailua tekevä osasto, jonka Euroopan osastoa johtaa Göran Stubb. Mies on tulossa tänään varmuudella Tampereelle.

– Ei aavistustakaan miten moni on lähdössä Tampereelle. Minä ainakin olen menossa, Stubb sanoi.

– Laine on puhdas maalintekijätyyppi, kun taas Puljujärvi on enemmän yleispelaaja, hän vertaa kaksikkoa.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kyse on vasta 17-vuotiaista pelaajista, jotka pelaavat miesten liigassa. Ei heiltä voi odottaa ihmeitä joka ilta.

Stubb odottaa suurella mielenkiinnolla alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Tänä vuonna nuorten MM-kisat pelataan Suomessa. Yhdysvaltojen joukkueessa pelaa Auston Matthews, joka on rankattu Puljujärven ja Laineen edelle.

Matthews on kotoisin Arizonan osavaltiosta, mutta teki poikkeuksellisen ratkaisun ja siirtyi yliopistosarjan tai Kanadan junioriliigojen sijasta Europpaan. Hän pelaa tällä kaudella Sveitsin liigassa Zürich Lionsin vahvuudessa.

– Jos Suomi ja USA sattuisivat kohtaamaan pudotuspeleissä, silloin samassa pelissä olisi koko tämä kolmikko, Stubb maalailee.

NHL:n runkosarjan käynnistymiseen kunniaksi peliyhtiö Nordicbet tarjoaa kolme riskitöntä vetoa, jotka voit käyttää haluamiisi NHL-kohteisiin. Kunkin vedon arvo on 10 €, joten yhteensä voit veikata 30 eurolla – ilman riskiä! Hae riskitön veto täältä!

Lue myös:
VIDEO: NHL-seuran hyökkääjälle hurja pelikielto!
Vedonlyöntiopas NHL:ään!

nhl-pro-nordicbet