VIDEO: Jääkiekon SM-liigassa kolme ottelua - Lappeenrannassa hurjat maalijuhlat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Sunnuntaina kiekkoiltiin kolmella pelipaikkakunnalla.

Sunnuntaina pelattiin jääkiekon SM-liigassa kolmen ottelun mittainen kattaus. Ennen sunnuntain kierrosta Kärpillä oli mahdollisuus siirtyä sarjataulukon kärkipaikalle, kun taas Pelicans pystyi taistelemaan voitolla pääsystä kymmenen joukkueen paremmalle puolelle.

Oulussa yllättävä vierasvoitto

Oulussa hallitseva Suomen mestari Kärpät taipui pahasti siipirikkoiselle JYPille maalein 0-3. Maalivahti Veini Vehviläisen ohella kauden avausmaalinsa iskenyt Henri Kanninen lukeutui jyväskyläläisten parhaimmistoon.

– Loistavat mietteet. Pelattiin hyvin joukkueena ja Veini oli viimesenä lukkona. Tosi tylyjä oltiin tänään. Olemme sopineet, että vaikka miehiä on poissa, niin turha lähteä mitään kumartelemaan. Joka ilta laitetaan kaikki likoon ja nyt on hyvin tuonut myös tulosta.

– Kyllä tämä uskoa antaa meidän tekemiseen. Toivotaan, että sieltä pikkuhiljaa alkaa tulemaan myös ukkoja takaisin kokoonpanoon.

Turussa tasoitusmaali nousi otsikoihin

Länsirannikon paikallisottelussa TPS voitti Lukon lukemin 3-1. Ottelun puhutuin tilanne tapahtui toisessa erässä, kun turkulaisten kokenut hyökkääjä Tomi Kallion viimeisteli kotijoukkueen tasoitusmaalin. Sen syntymistä ei tuntunut kukaan muu huomanneen kuin maalintekijä ja yksi tuomareista.

Lopulta maali hyväksyttiin ilman videotarkastusta. Peliväline löytyi vasemmasta yläkulmasta takaraudan ja verkon välistä.

Rasmus Rinne, joka pelasi Lukon maalinsuulla vasta kauden neljännen ottelun kommentoi maalin syntyä.

– Maali oli hieno laukaus, joka meni etuyläkulmasta sisään hieman olkapään yli. Näin Kallion ilmeestä, että kiekko meni maaliin. Paljon ei etukulmassa ollut tilaa, Rinne kommentoi.

Lukolle tappio oli jo neljäs peräkkäinen.

– Olisimme tarvinneet toisen maalin, jotta olisimme voineet voittaa. TPS sai toisessa erässä sitten kirin aikaiseksi tehden voittoon tarvittavat maalit, Rinne jatkoi.

Lappeenrannassa hurjat maalijuhlat

SaiPa ja Pelicans tarjosivat perhepäivätempauksella maaleja ja jännitystä viimeisille hetkille saakka. Keltamustat voittivat jännittävien vaiheiden jälkeen kamppailun lukemin 6-5.

Ottelun yksi suurimmista mielenkiinnon kohdeista kohdistui Pelicansin maalivahtityöskentelyyn. Niko Hovinen ja Sami Rajaniemi ehtivät vaihtamaan useammankin kerran paikkaa tolppien välissä.

Pelicans oli jo avauserässä tappiolla lukemin 4-1 noustuaan kuitenkin taistelemaan aina lopulta voitosta.

Petri Matikainen myönsi tappion syyksi huono erikoistilannepelaamisen.

–  Meille meni helppoja maaleja tänään, emmekä pystyneet kaksinkamppailussa SaiPan tasolle. Missään nimessä tähän iltaan ei voi olla tyytyväinenhän, turkoosien käskijä kommentoi.

Pelicansilla on käytössään kolme maalivahtia, mutta Janne Juvonen, Niko Hovinen ja nyt Sami Rajaniemikin esiintyvät maalinsuulla todella epävarmasti.

NHL-kaukaloissa pelataan sunnuntaina ja Suomen aikaa tulevana yönä neljän ottelun mittainen kierros. Lue vihje otteluun Columbus Blue Jacketsin ja San Jose Sharksin välillä tästä.

Peliyhtiö Unibet tarjoaa eri kiekkoliigoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lue myös:
NHL-blogi: Niemi ja Rask ilmiömäisessä vedossa
NHL-blogi: Suomalaiset säkenöivät tähdistöissä

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa