Sodan runtelema Syyria viime minuutilla MM-karsinnoissa jatkopeleihin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/06/2017
Jaa tämä...

Syyria on sodan runtelema maa, mutta jalkapallo toi tiistai-iltana iloa ja ehkä lohtuakin maalle. Syyrian jalkapallomaajoukkue selviytyi MM-karsinnoissa pudotuspelikierrokselle pelaamalla Iranin kanssa tasan 2-2. Syyria teki ottelun tasoitusmaalin 93. peliminuutilla.

Sisällissota on runnellut Syyriaa jo kuuden vuoden ajan, ja vaikka maa on suurelta osin raunioina, niin se kuitenkin pystyy jostain normaalista elämästä pitämään kiinni. Ja yksi tällainen normaalin elämän osa on jalkapallo.

Syyria on pelannut jalkapallon MM-karsintoja Aasian lohko A:ssa. Lohkon kaksi parasta, Iran ja Etelä-Korea, ovat selvittäneet tiensä Venäjän turnaukseen, ja nyt Syyria jatkaa karsintoja pudotuskierroksella.

Syyrian sankari ottelussa oli Omar Al Soma, joka pääsi aivan ottelun lopussa iskemään Syyrian nopean vastaiskun maaliin. Toisaalta, Iran ei välttämättä ollut aivan täysillä mukana. Se oli jo varmistanut paikkansa lopputurnauksessa, se johti ottelua ja silti Syyria pääsi lopussa nopeaan vastaiskuun. Iran ei niin hirveästi panostanut lopussa puolustukseen.

Tasapeli nosti Syyrian lohkossa Uzbekistanin ohi maalierolla. Lohkon muut joukkueet olivat Kiina ja Qatar.

Kotiottelut Malesiassa

Syyria on Aasian jalkapallossa pikkumaa. Se ei ole koskaan selviytynyt MM-kisoihin. Nykyisen maajoukkueen pelaajista suurin osa pelaa Arabian niemimaan seurajoukkueissa. Ainoa pelaaja, joka on lähtenyt hieman kauemmaksi, on puolustuksen Ahmad Al Salih, joka pelaa Kiinassa Henan Jianyen joukkueessa.

Sisällissodan syttyminen on luonnollisesti myös Syyrian jalkapallolle katastrofi. Maa ei saanut sodan alun jälkeen enää pelata kotiotteluita omassa maassaan. Oli hyvin lähellä ettei Syyriaa oltaisi suljettu pois kokonaan MM2018 -karsinnoista. Malesia ilmoittautui kirjaimellisesti viime minuutilla vastaamaan syyrialaisten kotiottelusta. Esimerkiksi Syyrian viimeinen MM -karsintojen kotiottelu Qataria vastaan pelattiin Hang Jebat -stadionilla Malesian Malaccassa.

 

 

Parhaat talletusbonukset