Suomalaisveskari ei saanut nimeään NHL-mestaruuspokaaliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Raannan nimi puuttuu

NHL-kauden päätteeksi Stanley Cup-mestaruutta juhlinut Chicago Blackhawks on tehnyt mielenkiintoisen ratkaisun. Seura ei ole kaivertanut mestaruuspokaaliin olleenkaan suomalaismaalivahti Antti Raannan nimeä.

Veskarin nimi olisi kuulunut pokaaliin, sillä hän oli kokoonpanossa yhteensä 58 pelissä. Pelaajan on oltava runkosarjassa kokoonpanossa vähintään 41 kertaa, jotta hänen nimi voidaan kaivertaa pokaaliin. Raanta pelasi yhteensä 14 ottelua ja toimi lopuissa peleissä luukkuvahtina.

Blackhawks kaiversi kuitenkin pokaaliin Daniel Carcillon ja Joakim Nordströmin nimet, vaikka kumpikaan ei täyttänyt virallisia kriteerejä. Chicagossa kuitenkin katsottiin, että nämä pelaajat ansaitsevat nimensä pokaaliin enemmän kuin Raanta.

Huonot välit Chicagoon

Raanta aiheutti kohun sanomisillaan Chicagossa, kun suomalaismaalivahti oli turhautunut peliaikaansa. Veskari kertoi, että olisi toivonut joukkueen tippuvan pudotuspeleissä. Pohjois-Amerikassa tällaisia sanomisia ei katsota sormien läpi, joten ei ole ihmekään ettei miehen nimeä löydy Stanley Cup-pokaalista. Raanta ei todellakaan kuulunut Chicagon luottopelaajiin.

Ensi kaudella mies torjuu kiekkoja New York Rangersin riveissä. Raanta joutuu huippuveskari Henrik Lundqvistin kakkosvahdiksi, joten toivottavasti hän osaa käsitellä asian tällä kertaa hieman tyylikkäämmin.

Tässä vielä kuva pokaalista!

SM-liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kattaus. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Raumalla Lukon ja SaiPan välillä. Vierasjoukkueen alkukausi on ollut erittäin hieno, ja odotettavissa onkin korkeatasoinen kamppailu.

Lue myös:
Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015-16!
Nelonen Ruutu pimeni 24.9!