VIDEO: Suomalainen NHL-konkari tänään 39 - vuotta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: VIDEO
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaisten jääkiekkopuolustajien herra ja hidalgo, peruspakkien esi-isä ja TPS-legenda Aki-Petteri Berg viettää tänään merkkipäivää. 192cm järkäle täyttää tänään 28. päivä heinäkuuta 39 vuotta. Veikkaussivut.com onnittelee!

Aki Berg on yksi suomalaisten NHL-pelaajien pioneereista. Iso kokoinen puolustaja herätti NHL-scouttien huomion jo nuorella iällä, ja mies varattiinkin vuonna 1995 NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella Los Angeles Kingsin kolmannella varausvuorolla. Ja jo samana vuonna vasta 18 – vuotiaana mies pelasi LA:n paidassa NHL:n runkosarjassa 51 ottelua, keräten niissä 7 syöttöpistettä ja 29 rangaistusminuuttia. Kaiken kaikkiaan hitaan mutta kankean, Bergin NHL-ura kesti 9 kautta ja 606 ottelua Los Angelesin ja Toronto Maple Leafsin paidassa.

 

Kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana TPS:n edustuksessa aikoinaan debytoinut Berg oli uransa aikana tietenkin myös Suomen maajoukkueen Leijonien vakiokasvoja. Bergillä onkin vyöllään muun muassa loistavat saavutukset Naganon vuoden 1998 Olympiapronssi sekä Torinon 2006 Olympiahopea. Aktiiviuransa jälkeen Berg on hypännyt rakkaudesta lajiin huoltajan tehtäviin ja hoitanut niitä tietenkin TPS:ssä ja myös Leijonissa. Millään muilla jääkiekkojoukkueilla ei ole aiemmin ollut huoltajana yli 600 NHL-ottelun kokemusta omaavaa ex-pelaajaa. Respect!

Lue myös:

VIDEO: DIRK NOWITZKI JA ZAZA-RANKKARI

SUOMALAISLUPAUS EI PÄÄSE VIELÄ DEBYTOIMAAN NHL:SSÄ

 

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa