MTV: Suomalaispakin UCL-unelma murskaksi - Sivuun Mestarien liigan peleistä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/10/2014
Jaa tämä...

Tätä suomalaispelaaja ei nähdäkään Mestarien liiga -kentillä.

Bulgarialaisjoukkue Ludogorets Razgradia edustava Tero Mäntylä joutuu jäämään sivuun Mestarien liigasta. Poisjäänti ei johdu loukkaantumisesta vaan Uefan omista säännöistä.

Uefan linjauksen mukaan jokaisella Mestarien liigan lohkovaiheeseen osallistuvalla joukkueella täytyy olla ilmoitetussa kisaryhmässään mukana neljä oman seuran kasvattia. Samalla listalta pitäisi vielä löytyä neljä saman maan jalkapalloliiton alaisuudessa pelaavien joukkueiden kasvatteja.

Uefan mukaan pelaaja voidaan määritellä seuran omaksi kasvatiksi, mikäli hän on pelannut joukkueessa kolme vuotta 15-21 ikävuosien välillä.

[ Hohoi! Unibet tarjoilee Valioliigaan sekä Mestarien liigaan mahtavan tarjouskampanjan! Katso se tästä! ]

Ludogoretsilla kyseiset ehdot eivät valitettavasti täyty. Seura sai ilmoitettua Mestarien liigaan neljä Bulgariassa kasvanutta pelaajaa, mutta omia kasvatteja ei joukkueelta löytynyt.

Täten seura sai ilmoittaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen vain 21 pelaajan listan ja vain tämä pelaajanippu voi edustaa seuraa alkusarjan aikana. Mäntylän nimi puuttuu kyseiseltä listalta täysin.

– Onhan tämä erittäin suuri pettymys. Odotin kuitenkin, että olen jengissä mukana. Mutta ei tässä auta kuin kaivaa peliminuutit liigasta, Mäntylä kertoi MTV Sportille.

Ludogorets pelaa Mestarien liigassa samassa lohkossa Real Madridin, Liverpoolin ja Baselin.

Mäntylän poisjäännin myötä Mestarien liiga -viheriöiden sinivalkoinen edustusryhmä pieneni yhden henkilön verran. Tällä hetkellä varmoja suomalaisia UCL-pelaajia ovat Ajaxin Niklas Moisander, Malmö FF:n Markus Halsti ja Moskovan CSKA:n Roman Eremenko.

Myös Eero Markkanen on nimetty Real Madridin UCL-miehistöön, mutta hänen peliaikansa Mestarien liigassa on erittäin epävarmalla tolalla.

Mäntylän kohtalosta kertoi Suomessa ensimmäisenä MTV Sport.

Katso myös Veikkaussivujen MM-koripallo -sivusto!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut