EuroBasket: Suomi - Islanti 6.9.2017 klo 20.45

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/06/2017
Jaa tämä...

Suomi on mukana EM-koripallon jatkopeleissä. Viimeinen ottelu Islantia vastaan on tämän suhteen merkityksetön. Suomen tavoitteet viimeisessä ottelussa ovat varmasti pitää joukkue tuoreena, kunnossa ja hyvässä pelirytmissä. Tämä tarkoittaa sitä, että rotaatio pyörii, avainpelaajat ja pikkuvaivoista kärsineet saavat huilia, ja hyvää ottelua joukkue lähtee pelaamaan. Suomi toki haluaa voittaa, vaikka sama se lienee joukkueelle, että onko ensimmäisessä pudotuspelissä vastassa Saksa vai Italia, kunhan vastus ei ole Liettua. Suomella on vaihtopenkillä onnistujia, joten rotaatiota voi huolettaa pitää käynnissä. Teemu Rannikko alkaa olla jo hitaanpuoleinen maajoukkuepeleihin, mutta kyllä hän Islantia vastaan on edelleen loistava pelintekijä. Matti Nuutinen varmasti tekee hommansa kentällä, ja vielä Kreikka-ottelusa Calle Lindbomkin pelasi todella mainot kymmenisen minuuttia.

Islanti on pelannut kisoissa alle tasonsa. Se on eurokoriksen pikkumaa, mutta ei se aivan niin kehno ole kuin miten ottelut nyt ovat menneet. Jatkoon Islannilla ei ole mitään asiaa, mutta kunniasta joukkue pelaa. Se on hävinnyt kaikki turnauksen ottelunsa selvällä erolla. Avausottelussa Kreikka oli parempi 29 pisteellä, pienin tappio islantilaisilla on viime ottelusta Sloveniaa vastaan, jossa lopputulos oli 75-102.

Islanti on lyhyt joukkue

Islanti on joukkue, jossa on heittotaitoa, ja joukkueesta löytyy muutama pelaaja, jotka pelaavat Espanjan ja Ranskan pääsarjoissa. Pituus on islantilaisille ongelma, olisihan se ihme, jos reilun 300 000 asukkaan valtiosta löytyisi useampia ”ylipitkiä” lahjakkaita urheilijoita. Islannin sentteri Tryggvi Hlinason on pitkä roikale, 216 cm yhteensä, mutta muuten joukkue on pääasiassa alle kaksi metrisiä pelaajia. Tässä on Suomella selvä etu, korin alle palloa pelaamalla Islannilla ei hirveästi ole aseita puolustaa. Lauri Markkanen ja Eric Murphy ovat liian pitkiä, liikkuvia ja taitavia islantilaisille.

Vetomarkkina on tehnyt ottelusta tietenkin Suomen ylivoimaa. Bet365 antaa Suomen voitosta kertoimeksi vain 1.02 ja Islannin voitosta saisi peräti 17.00. Nämä lukemat on syytä unohtaa, kumpikin on pelikelvoton. Ottelun tasoitus on 18.5 pistettä, ja siihen kajoaminen on lottoa. Toki Suomi on selvästi parempi joukkue, mutta ei Susijengi ole pelaamassa tasoitusta vastaan. Hyvä ottelu, voitto ja joukkue hyvässä kunnossa kohti Turkkia on ryhmän tavoite.

Rauhallisella tahdilla

Ottelun totals-raja on 166.5 pistettä, ja se pohjaa siihen, että vetomarkkina odottaa Suomen tekevän 90 pistettä alimittasta vastusta vastaan. Tähän kohtaa voisi laittaa vastavedon. Peli olisi siis alle 166.5 pistettä Bet365:n kertoimella 1.90.

Suomi takuulla katsoo jo jatkopelejä. Lauri Markkanen ei välttämättä pelaa liki puolta tuntia niin kuin tähän asti, sama koskee Petteri Koposta. Jos Suomi on toisella jaksolla tuntuvassa johdossa, niin kentällä pelannee paljon Rannikko-Lindbom-Nuutinen -kolmikko. Suomi on kakkosketjullakin parempi ryhmä kuin Islanti, kyllä valmentaja Dettmann voi hyvillä mielin peluuttaa koko rinkiä. Tähtipelaajien istuessa penkillä Suomi ei välttämättä saa kasaan 90 pistettä, ja Islannille yli 70 on aina kovan työn takana.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, Lee, Kotti

Islannin mahdollinen avaus: Hermannsson, Palsson, Baeringsson, Fridrikson, Hlinason

Alla Suomen komean Kreikka-voiton parhaat palat:

 

 

Parhaat talletusbonukset

markkanen
Chicago Bulls - Miami Heat 15.1.2018, Heat on kovassa voittoputke...

Lauri Markkasen Chicago Bulls on parantanut huimasti alkukaudesta, ja nyt Zach LaVinekin on vihdoin mukana. Miami on kova testi Bullsille.

psg
PSG - Dijon 17.1.2018, Neymar taas mukana

Neymar oli viikonloppuna sivussa, ja PSG teki yhden maalin. Nyt brassitähti on taas joukkueessa ja vetomarkkina on vetänyt totals -rajan huiman ylös.

chelsea
Chelsea - Norwich 17.1.2018, edellinen jäi maalittomaksi

Chelsealla on tiukka otteluohjelma, ja nyt se joutuu vielä uusimaan FA Cupin ottelun Norwichin kanssa. Manageri Conten rotaatio pelaa tänään.

hifk-kärpät-liiga-veikkaussivut
Torstai 18.1. HIFK - Kärpät. Mennäänkö taas jatkoajalle?

HIFK ja Kärpät ottavat tällä kertaa yhteen Helsingissä. Nähdäänkö kova taisto pisteistä?

hpk-tappara-liiga-veikkaussivut
Perjantai 19.1. HPK - Tappara, kova vääntö pinnoista?

Perjantai-illan huumaa Hämptönissä kun Tappara lyö miekkaansa ritarien kilpeen.

hk-sotshi—jokerit-khl-veikkaussivut
Perjantai 19.1. HK Sotshi - Jokerit, nyt tarvittaisiin jo voittop...

Odotettavissa taas niukkamaalien taistelu pisteistä. Miten käy ottelussa?

brighton-chelsea-veikkaussivut
Lauantain 20.1. Valioliiga-avaus Brighton - Chelsea. Vieraille ta...

Vierasjoukkue on toki suosikki, mutta tasapelikirous vaivaa...

arsenal2
Arsenal - Crystal Palace 20.1.2018, Arsenalilla taas hommat sekai...

Alexis Sanchez ei enää pelaa Tykkimiehille, Mesut Özilinkin tilanne on niin ja näin, top 4 -paikka karkaa. Arsenalilla riittää huolia.

Aikaisemmat otteluennakot