EuroBasket: Suomi - Puola 3.9.2017 klo 20.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/03/2017
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Suomen koripallomaajoukkueessa, Susijengissä, alkaa EM-turnauksen rasitus varmasti jo nyt tuntua. Susijengin alkuturnee on ollut rankka. Ensin jatkoaikavoitto Ranskasta ja kahden päivän päästä todella kova ottelu Sloveniaa vastaan. Ja nyt pelataan vain alle 24 tuntia Slovenia -pelin päättymisen jälkeen on edessä todella tärkeä, oikeastaan ratkaisuottelu Puolaa vastaan. Ja vielä Lauri Markkanen väänsi nilkkansa Slovenia-ottelun viimeisellä sekunnilla. Markkanen ilmeisesti on tänään pelikuntoinen, mutta kyllä rasitus ja kovia kokenut nilkka tuntuu tänään nuoren mehen pelissä.

Eilinen Slovenia-ottelu oli Suomelta jälleen kova näyttö siitä, että varsinkin kotikentällä joukkue pärjää hyvin eurooppalaisten joukkueiden kanssa. Sloveniaa vastaan Suomi palasi enemmän siihen, miten joukkue pelasi aikaisemmin. Hyökkäyksen kulmakivi oli kolmosten heittäminen, eilen 32 kolmosesta 14 meni sisään. Slovenian pelin sielu oli, kuten ennakoltakin tiedettiin, Miami Heatin takamies Goran Dragic, ja hän oli sitten taisi olla se ero, jolla Slovenia oli hitusen parempi. Dragic teki eilenkin illan kovimman pistemäärän 30.

PELAA NYT

Puola oli kevyt Sloveniaa vastaan

Puola hävisi avausottelussaan Slovenialle yhdeksällä pisteellä. Parhaimmillaan se oli kolmannella neljänneksellä jo 21 pistettä perässä, joten se kyllä oli tyystin ilman mahdollisuuksia slovenialaisia vastaan. Eilen Puolalla oli helppo ottelu, se voitti tähän turnaukseen aivan liian heikon Islannin 30 pisteellä. Puolan ottelu eilen oli vielä päiväpeli, joten se tulee tänään kentälle paljon levänneempänä. Tämä näkyy kentällä aivan varmasti, tänään Suomen vaihtopenkiltä pitäisi löytyä ratkaisijoita. Yksi mahdollinen pelimies, jolla olisi varaa parantaa, on Strasbourgissa pelaava Eric Murphy. Hän on pelannut tähän mennessä alle kykyjensä, ja nyt, varsinkin jos Lauri Markkanen on vajaakuntoinen, niin Murphyn olisi hyvä onnistua. Murphy on muuten hyvin samankaltainen pelaaja kuin Markkanen, atleettinen, hyvin liikkuva ja hyvin heittävä pitkä voimalaituri. Murphyn heitto ei vielä ole tässä turnausessa pudonnut, esimerkiksi Sloveniaa vastaan hän osui vain kerra kuudesta kolmosen yrityksestä. Puolaa vastaan asetelma olisi kuin pedattu Murphyjen veljessarjan vanhimmalle. Ja jos heitto putoaa tänään, niin minuutteja ja vastuuta varmasti tulee.

Petteri Koposeltakin voisi jo piakkoin alkaa odottaa takavuosien kaltaista peliä. Hermovamma olkapäässä varmasti vielä vaivaa, mutta vähemmän ja vähemmän joka peli. Eilen Sloveniaa vastaan Koponen teki seitsemän pistettä, kahdeksasta heitosta kolme osui, ja nyt olisi tilausta paremmalle tarkkuudelle ja useammalle heitolle.

Gortat jäi pois

Puola pelaa turnauksessa ilman ykköstähteään, NBA-ammattilaista Marcin Gortatia. Gortat pelaa sentterinä Washington Wizardsissa, ja hänen puuttumisensa tekee tämän illan pelin paljon helpommaksi Suomen Gerard Lee jr:lle. Eilen Lee pelasi heikon ottelun Slovenian vauhtipelissä, hänelläkin olisi tänään paikka petraukseen ja kovaan peliin korin alla.

Eilisen Puolan Islanti-ottelun voi unohtaa, sen verran eritasoisia joukkueet olivat, että siitä ei oikein voi vetää johtopäätöksiä tämän illan otteluun. Avauspelissä Sloveniaa vastaan Puolan hyökkäyksen selkeä ykkönen oli Teneriffan takamies Ponitka, hän teki 22 pistettä.

Vetomarkkina on nyt tehnyt Suomesta suosikin, Unibet antaa Suomen voitolle kertoimeksi 1.60, ja rasitus huomioon ottaen tämä lienee kohdallaan. Ottelun totals-raja on 160.5 ja tämä tuntuu korkealta. Eilen Suomi-Slovenia -ottelussa tehtiin 159 pistettä, mutta Slovenia on vauhtijoukkue. Tänään kelpo arvio lopputulokseksi on 76-72 Suomelle.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, Kotti, Lee

Puolan mahdollinen avaus: Cel, Karnowski, Koszarek, Ponitka,Waczynski

Alla kooste Suomen ja Slovenian eilisestä ottelusta:

 

 

Parhaat talletusbonukset

Aikaisemmat otteluennakot

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 18.4.2018 - Game 4. Tasoittaako ...

Wild nappasi komean voiton edellisessä pelissä, jatkuuko sama vire? Laita betseja suomalaispelaajien pisteille!

Southampton - Chelsea 14.4.2018, kumpikin joukkueista pahassa jam...

Southampton on putoamassa Championship -sarjaan, ja Chelsea on jäämässä ulos ensi kauden Mestareiden liigasta. Managerit kesällä vaihtoon.

Liverpool - Bournemouth 14.4.2018, ovatko Poolin jalat maassa Cit...

Liverpool oli mainio Mestareiden liigan otteluissa Manchester Cityä vastaan. Sillä on joskus ollut tapana epäonnistua heikompiaan vastaan.

Lauantaina 14.4.2018 - Kärpät - HIFK, huikea seiskapeli luvassa...

Kärpät ja HIFK hakevat pidemmän kautta Tapparalle vastustajaa Liigan finaaleihin. Kumpi nappaa paikan finaaleissa?

Lauantai 14.4.2018 Tottenham - Manchester City - jatkaako Spurs C...

Tottenhamilla on mainio tilaisuus ripotella suolaa haavoihin ja lisätä Cityn tuskaa. Miten käy Wembleyllä?

Chicago Bulls - Detroit Pistons 11.4.2018, kauden viimeinen

Tähän yöhön päättyy Lauri Markkasen rookie -kausi Chicago Bullsissa ja NBA:sssa. Kausi on ollut menestys, Markkanen on matkalla kohti tähtiä.

Bayern Munchen - Sevilla 11.4.2018, taas superyllätys tulossa?

Sevilla voitti viime kierroksella Manchester Unitedin vieraissa. Nyt tarvittaisiin toinen täydellinen onnistuminen kovassa vierasottelussa.

Keskiviikko 11.4.2018 Kärpät - HIFK, nappaako ennakkosuosikki K...

Tiukka vääntö tiivistyy keskiviikkona ja torstaina kun joukkueet kohtaavat Oulussa ja Helsingissä. Kumpi on taiston tauottua niskan päällä?