Suomi - Ruotsi 10.11.2013 | Karjala turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/10/2013
Jaa tämä...

Juhliiko Suomi turnausvoittoa Ruotsin kustannuksella?

Suomi – Ruotsi, merkki 1, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 1,96 | 4,00 | 3,10

 

 

Jääkiekon Karjala -turnaus päättyy odotettuun otteluun Suomen sekä Ruotsin iskiessä yhteen. Suomi lähti omaan kotiturnaukseensa yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, joten harvoja yllättää se tosiasia, että Suomi tulee tänään juhlimaan Helsingissä turnauksen mestaruutta. Suomi pelasi Tsekin Euro Hockey Tourilla äärimmäisen vakuuttavasti voittaen turnauksen 10-1 maalierolla ja nyt sama on jatkunut tässä turnauksessa! Suomi voitti torstaina Venäjän 3-4 maalein ja puolestaan eilen Suomi kaatoi Tsekin 3-2 maalein. Suomi nousi Tsekkiä vastaan vaikeasta tilanteesta voittoon, mutta se kertoo vain siitä, että Suomella on erittäin hyvä itseluottamus. Suomella ei ole ollut myöskään maalivahtien suhteen ongelmaa, sillä Niko Hovinen torjui eilen Tsekkiä vastaan esimerkiksi aivan viimeisillä sekunneilla punapaitojen huikean maalintekotilanteen.

Suomi oli ehdottomasti Tsekkiä vastaan tasakentällisin parempi joukkue, vaikka Tsekki sai numerollisesti otteluun paremman alun kuin Suomi. Ensimmäisessä erässä Suomen oli vaikeaa löytää lääkkeitä siihen, kuinka Tsekki jäädytti peliä passiivisesti. Olihan Suomelta huikea osoitus joka tapauksessa venymiskyvystä nousta tiukassa tilanteessa aina voittoon asti. Varsinkin viimeisessä erässä Suomi hallitsi kenttätapahtumia lähes täysin, Erkka Westerlund olikin toisen erän jälkeen pukukopissa kertonut suomalaispelaajille sellaisia asioita, että jäällä nähtiin erittäin energinen Leijonalauma. Sinänsä Suomi saa kiittää voitosta myös tuomareita, sillä Suomen tasoitusmaalia ei välttämättä olisi pitänyt hyväksyä.

Ruotsi oli eilen äärimmäisen heikko Venäjää vastaan eikä Ruotsin pelaajista voida nostaa positiivisesti esille eilisen perusteella kuin Oscar Möllerin. Ruotsin suurin tähti viimeisteli yhden maalin sekä yhden syöttöpisteen. Ruotsi oli kaiken kaikkiaan Venäjää vastaan täysin vastaantulija. Ruotsin selkäranka katkesi tavallaan jo avauserässä kahteen Venäjän maaliin. Suomi tulee saamaan tässä ottelussa hurjan tuen kotiyleisöltä, joten Ruotsi joutuu heti uudelleen tiukkaan paikkaan. Ruotsi on muuttunut joukkueena valtavasti, sillä Ruotsi on esimerkiksi kieltäytymisiä saanut valtavasti juuri tähän turnaukseen. Lähtökohtaisesti Suomi on ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Ruotsi jätti eilen itsestään erittäin heikon kuvan. 

Veikkaussivut | Tuomas