Suomi voittoon Slovakiasta - EM-urakka jatkuu pudotuspeleissä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 10/11/2015
Jaa tämä...

Suomi jatkaa urakkaansa lentopallon EM-kisoissa.

Suomi kaatoi sunnuntaina iltapäivällä Slovakian suoraan kolmessa erässä lukemin 26-24, 25-22, 25-22, ja jatkaa EM-turnaustaan tiistaina neljännesvälierässä.

Ennen Suomen ja Slovakian välistä ottelua lähtökohdat olivat hyvin selkeät: Tulos tai ulos. Se oli niin Suomen kuin Slovakian lähtökohta. Voittajalle oli tarjolla paikka tiistain neljännesvälieräotteluun, häviäjälle vain kotimatka.

Ottelun panoksia korosti myös se, että voittajalle oli tyrkyllä olympiakarsintapaikka.

Suomen esitys oli sunnuntaina vahva. Ottelun alku oli sinivalkoisittain todella vaikea, mutta sen jälkeen kuskin paikalla oli Suomi. Slovakia vei neljä ensimmäistä pistettä, kun Urpo Sivula sortui neljään virheeseen. Pallot nousivat Sivulalta seinille ja hyökkäykset päättyivät epäonnisesti.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ei epäröinyt, vaan herätti sinipaidat aikaisella aikalisällä. Se olikin järkevä valinta, sillä sen jälkeen Suomikin pääsi peliin mukaan.

Suomi ei saanut lauantain ottelussa Serbiaa vastaan palloja tapettua, mutta Slovakiaa vastaan pallo läiskyi suomalaisten käsistä kenttään hyvällä prosentilla. Sen avulla sinivalkoisten pelaaminen muuttui vapautuneemmaksi.

Suomalaisfaneilta mahtavaa panostusta

Konstantin Shumov kehui suomalaista yleisöä vuolaasti.

– Tunnelma oli mahtava. Pikkuisen olimme alussa ylilatautuneita, mutta yleisö antoi rentouden.

– Tulimme takaa-ajoasemasta jokaisessa erässä, ja se antaa uskoa. Täytyy kiittää yleisöä, joka kannusti huonollakin hetkellä.

– Siinä tuli pari puolustuspalloa, jotka käänsi pelin meille. Silloin joka jätkä rentoutui, ja aloimme nauttia tästä.

Shumovin mukaan joukkue halusi voittoa myös kannattajien vuoksi.

– Suurin osa faneista lähtee tänään kotiin. Halusimme päättää tämän heidän takiaan hyvin, jotta heille jäisi muitakin matkamuistoja kuin kaupungin nähtävyydet. Tämä on tärkeä juttu heille ja lentopalloliitolle.

Suomen turnaus jatkuu tiistaina neljännesvälierässä. Tuolloin vastaan asettuu joko Ranska tai Italia. Kaksikko kohtaa toisensa B-lohkon päätösottelussa, jonka voittaja pääsee suoraan välieriin ja häviäjä joutuu hakemaan vauhtia neljännesvälierän kautta.

Peliyhtiö Unibet lähettää lentopallon EM-kisojen otteluita ilmaiseksi live stream-palvelusssaan. Peliyhtiön tarjoama live stream on ilmainen, kunhan pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti.

Lue myös:
VIDEO: Onko Domenico Berardi uusi Liverpool-tähti?
VIDEO: Wales vuosikymmenten jälkeen arvokisoihin!

nhl-pro-nordicbet