Tappara - HIFK 4.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/04/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko HIFK:n alamäki Tapparan vieraana?

Tappara – HIFK, merkki 1, kerroin 1,75 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,75 | 4,20 | 3,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa toisena oleva Tappara on tällä hetkellä jääkiekon Liigan kahden kuumimman joukkueen listassa. Tappara kulkee voitosta voittoon eikä loppua tunnu näkyvän. Tapparan pelaaminen ei näytä aina niin kauniilta, mutta siitä huolimatta kotijoukkueen rutiini on sitä luokkaa, että voittoja tulee kovalla prosentilla. Tänään Tappara kohtaa kotonaan Helsingistä vieraaksi saapuvan HIFK:n. Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelataan kaikkineensa viidellä pelipaikkakunnalla. Tappara on tällä hetkellä tosissaan menossa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisellä kierroksella tamperelaiset nappasivat komean voiton Ässien kustannuksella 4-5 maalein. Tapparan suurin vahvuus on ollut kotijoukkueen hurja puolustuspeli, sillä tamperelaisia vastaan kahdenkin maalin tekeminen on suuren työn ja tuskan takana.

HIFK on valahtanut jälleen tappioputkeen, sillä vierasjoukkueen tekeminen on alkanut muistuttamaan Ilveksen sekä Pelicansin tavoin hissijoukkueen toimintaa. Edellisellä kierroksella SaiPa teki HIFK:sta melkoisen selvää jälkeä 2-5 maalein. Kolme edellistä ottelua ovatkin helsinkiläisille tuottaneet yhtä monta tappiota. Tilannetta voidaan katsoa laajemmassakin mittakaavassa, sillä kuusi viime taistelua ovat varsinaisella peliajalla tuottaneet vierasjoukkueelle yhden voiton. HIFK:n lähtökohdat tätäkin ottelua ajatellen muutenkin ovat todella hankalat, sillä Juuso Puustinen sekä Toni Söderholm ovat toistaiseksi sivussa vierasjoukkueen vahvuudesta. Kyseinen kaksikko loukkaantui JYPiä vastaan pelatussa ottelussa eikä todennäköisesti kukaan tiedä tarkalleen, että koska kyseinen kaksikko on jälleen vierasjoukkueen käytettävissä. Kolmeen edelliseen vierasotteluun HIFK ei ole kertaakaan pystynyt kolmea maalia tekemään, joten kyllähän varsinkin Juuso Puustiselle löytyisi vierasjoukkueen hyökkäyspäässä käyttöä.

Tappara on ehtinyt viime päivinä hieromaan mielenkiintoisia pelaajasiirtoja. Arttu Ilomäki pakkasi tavaransa ja lähti pelastamaan Kuopion ylpeyttä sen mitä pelastettavissa on. Jukka Voutilainen puolestaan matkasi Tampereelle kotijoukkueen vahvuuteen. Jukka Voutilaista voisi periaatteessa kuvailla kotijoukkueen ykköskentässä, mutta seuraillaan rauhassa tilannetta. Jarkko Malinen on saanut kyseisessä paikassa paljon vastuuta, mutta voi olla, että hänelle on tiedossa pudotuspeleihin hieman puolustavampaa roolia. Lähtökohtaisesti pelasi Jukka Voutilainen tänään tai ei, tähän otteluun on syytä poimia Tappara selkeän ennakkosuosikin asemaan. HIFK on niin pahasti vajaamiehinen, että lähtökohdat viittaavat vain ja ainoastaan Tapparan voittoa. Tappara oli edellisellä kierroksella Porissa ajoittain suurissakin ongelmissa, mutta tamperelaisten rutiini on niin laadukasta, että voittoja tulee myös heikommillakin peliesityksillä. Tappara nostetaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas