Tappara - Ilves 27.2.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Tampereen yllätyksetön derby.

Tappara – Ilves, Merkki 1, Kerroin 1.40

Tampereen paikalliskamppailut eivät ole herättäneet aivan yhtälailla tunnetta tällä kaudella (jos koskaan) kuin Helsingin vastaavat. Syy ei ole pelkästään helsinkiläisten keskinäisessä vihanpidossa, vaan Tampereen joukkueiden tasoero on ollut tällä kaudella niin häikäisevä, että varsinaista jännitystä otteluissa ei ole ollut.

Tappara on ollut vakuuttava koko kauden ja vaikka viime aikoina pisteitä ei olekkaan tullut aivan totuttuun tahtiin ja lauantaina Jyväskylässä tulikin rumasti 5-1 takkiin, niin edelleen Tapparaa voi pitää potentiaalisena mestarisuosikkina. Joukkueessa on erittäin paljon yksilötaitoa, mutta esimerkiksi juuri JYPiä vastaan ongelmaks muotoutui liiallinen neppailu, joka johti vain näennäiseen hallintaan. JYPin tiivistä puolustusta ja suoraviivaista peliä vastaan Tappara oli huomattavissa vaikeuksissa. Rautakorpi itsekkin myönsi tämän ottelun jälkeen. Tänään joukkue kohtaa kuitenkin paikallisvastustaja Ilveksen, jonka puolustusta ei voi hyvällä tahdollakaan kuvailla tiiviiksi. Barkov ja kumppanit varmasti pyörittävät Tampereen kakkosjengin puolustuksen nippuun.

Ilves jatkaa omalla linjallaan. Viisi edellistä matsia, viisi suoraa tappiota. Edellisessä pelissä Saipaa vastaan joukkue näytti jo hetken aikaa jopa pirteältä ja tehokkaan organisoidulta, kun se johti ottelua 2-0. Sitten tuli romahdus ja loppulukemat Saipalle 4-5. Tuomas Tuokkolan joukot saavat hieman helpotusta puolustuspään ongelmiin, kun Arto Tukio on ilmeisesti tekemässä paluuta kissapaitojen takalinjoille. Jos jokin osa-alue Ilveksen pelaamisesta pitää nostaa positiivisessa valossa esiin, niin se on maalivahtityöskentely. Ville Kolppanen ja Jaroslav Hübl ovat pelanneet hyvin. Ilman näiden herrojen torjuntoja olisi useat viime aikojen tappioista olleet todellisia teurastuksia.

Tampereen derby on täysin Tapparan heiniä. Lappuun ykkönen ja rohkeimmat voi heitellä useamman maalin voittoakin kehiin.

Veikkaussivut | Oskari