Tappara - Kärpät 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Liigan kärkikaksikko vastakkain Hakametsässä.

Tappara – Kärpät, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 1,85 ComeOn
Tappara – Kärpät, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,40 Bet365

ComeOnin kertoimet otteluun 2,31 | 3,76 | 2,56 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua, kierroksen huippukamppailussa Kärpät matkustaa Tampereelle testaamaan Tapparan päivän vireen. Tiedossa tulee olemaan kaiken kaikkiaan äärimmäisen vähämaalinen kohtaaminen. Tässä ottelussa kohtaavat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta sekä samalla kaksi suurinta mestarisuosikkia. Periaatteessa tämä ottelu saattaa ratkaista runkosarjan kohtalon, sillä voitolla Kärpät jo lähes käytännössä varmistaisi runkosarjan voittonsa. Kärpät on pelannut kolme ottelua Tapparaa vähemmän, joten siinä mielessä Tapparan on tästä kamppailusta voitto napattava tai muussa tapauksessa runkosarjan voitto menee Ouluun. Tappara lähtee taistoon yllättävästä tilanteesta, sillä kotijoukkueella on alla tappiot SaiPaa vastaan 2-4 maalein sekä 4-3 numeroin. Edellisessä kotiottelussaan Tapparalla ei ollut käytännössä lainkaan aseita SaiPan kaatamiseksi. Kärpät voitti viimeksi Jokerit 5-2 maalein, mutta tuossa ottelussahan oululaiset viimeistelivät peräti neljä erikoistilannemaalia. Kiitokset Kärppien voitosta kuuluivat siis myös Jokereiden suuntaan.

Tapparalle tämä ottelu tulee olemaan kaiken kaikkiaan suuri testi, sillä viime aikoina Jukka Rautakorven ryhmän kone on yskähdellyt todella pahasti. Kärpillähän oli menossa itseasiassa samanlainen vaihe vähän aikaa sitten, mutta edellisellä kierroksella viisi maalia Jokereiden verkkoon oli kieltämättä osoitus siitä, että vierasjoukkuetta voidaan edelleen huoletta pitää Liigan suurimpana mestarisuosikkina. Tappara sekä Kärpät omaavat paperilla katsottuna Liigan parhaimmat puolustukset sekä toisekseen Tapparaa vastaan maalinteko Tampereella on äärimmäisen vaikeaa. Tappara on tottunut pitämään varsinkin kotonaan vastustajat kuin vastustajat keskimäärin yhdessä tai kahdessa tehdyssä maalissa. Tappara on tilastojen valossa hävinnyt kolmesta edellisestä kotiottelustaan kaksi, mutta on syytä ottaa huomioon, että Ilvestä vastaan pelattu taistohan ei periaatteessa ollut kummankaan tamperelaisseuran kotikamppailu.

Tapparan sekä Kärppien kohtaaminen ei ole kuin mikä tahansa runkosarjan ottelu, koska tänään tullaan pelaamaan runkosarjan mestaruuden lisäksi asetelmista kevään pudotuspelejä ajatellen. On erittäin todennäköistä, että Tappara sekä Kärpät tulevat kohtaamaan pudotuspeleissä ennemmin tai myöhemmin. Monet ovat ennustaneet Tapparaa sekä Kärppiä aina finaaleihin saakka, mutta sitähän on tässä kohdassa turhaa lähteä ennakoimaan yhtään sen enempää. On tavallaan kurjaa, että Kärpät on pelannut huomattavasti vähemmän otteluita kuin esimerkiksi Tappara, sillä vierasjoukkueen kohdalla sarjataulukko ei kerro todellista totuutta oululaisten tilanteesta. Kaiken kaikkiaan Tappara sekä Kärpät ovat aikaisemmilla kerroilla pelanneet tasaisia maalin taisteluita suuntaan tai toiseen ja varmasti samanlainen on tiedossa myös tänään. Joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta vain kahdessa voittaja on selvinnyt useamman kuin yhden maalin erolla. Alle 4,5 maalia sekä alle 5,5 maalia ovat järkeviä valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas