Tappara kuumottavan finaalitrillerin voittoon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/04/2018
Jaa tämä...

SM-liigan kolmas finaalitaisto päättyi Tappara juhliin. Kirvesrintojen kannujuhlat ovat nyt kahden voiton päässä. Karmaiseva taistelu sai ratkaisunsa vain sekunti ennen päätöstä.

 

Tappara on voittanut SM-liigan kolmannen finaaliottelun Ässiä vastaan lukemin 3-2 (1-1, 0-1, 2-0 .Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-1. 

Kamppailun ratkaisu oli suorastaan karmaiseva. Maanantaina kirvesrinnat löivät voiton vain viisi sekuntia ennen loppua. Tällä kertaa pelikelloon jäi kulutettavaa vain sekunnin verran, kun Niclas Lucenius temppuili kiekon maaliin. 

Kolmas kamppailu alkoi välittömästi tunteikkaasti, kun Ässien Veli-Matti Savinainen, Joel Armia ja Tapparan Tuukka Mäntylä rähinöivät itsensä istunnoille. Hakametsässä nähtiin muutoinkin finaalihengessä kahinoita lähes jokaisen vihellyksen jälkeen. 

Tapparan ykkösketjuun nostettu konkari Ville Nieminen johdatti joukkojaan avauserän alusta lähtien. Kirvesrinnat saivatkin otteluun loistavan alun. Pitkä painostusjakso toi tuloksen, kun Jukka Peltola sivalsi maalinedustalta maalin Dragan Umicevicin (0+3) taidokkaasta esityöstä. 

Ässät sai kuitenkin otetta erän lopun lähestyessä. Padan keskiviikkona alkanut huima ylivoimaputki sai jatkoa, kun porilaiset onnistuivat viimeisellä minuutilla. Antti Erkinjuntin istuessa rangaistusaitiossa tykitti Ässät välittömästi osuman, kun kultakypärä Savinainen luuti irtokiekon rysään ohi Juha Metsolan.

Toisessa elettiin tasaväkisissä merkeissä. Iso maali erään kuitenkin mahtui, kun Aki Juusela karkasi läpiajoon ja viimeisteli kylmäpäisesti Ässät johtoon pudotuspeliuransa avausmaalilla.

Tappara sortui perjantain kamppailussa jälleen turhiin jäähyihin. Kirvesrintojen pelirytmi kärsi rangaistuksista selvästi ja Ässät sai siten pelistä paremmin otetta.

Rangaistukset sävyttivät myös kolmatta erää. Tällä kertaa Ässät sai kuitenkin kokea Tapparan ylivoiman kauhut. Teemu Aallon viivalaukaus kimpoili kun kimpoilikin ohi voimattoman Antti Raannan tasoitusmaalin arvoisesti. 

Erän lopussa molemmilla ryhmityksillä oli lukuisia tekopaikkoja ratkaista koitos itselleen. Tappara kykeni siis lopulta lyömään kutkuttavan päätöksen. Finaalisarja jatkuu jo huomenna lauantaina Porissa.