Tappara - Pelicans 25.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Joutuvatko Pelikaanit jyrän alle Hakametsässä?

Tappara – Pelicans, merkki 1, kerroin 1,57 Unibet
Tappara – Pelicans (+1), merkki 1, kerroin 2,00 Nordicbet

Unibetin kertoimet otteluun 1,57 | 4,50 | 4,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Tampereella yhteen iskevät Tappara sekä Lahdesta vieraaksi saapuva Pelicans. Sarjataulukosta Tappara löytyy tällä hetkellä toiselta sijalta, kun taas lahtelaisten sijoitus on kymmenes. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa tamperelaisten eduksi on lähes kolmekymmentä pistettä. Pelicans on ollut tällä kaudella Ilveksen tavoin hissijoukkueen maineessa ja tällä hetkellä lahtelaisten hissi onkin matkalla hyvin syvään kuiluun. Kahteen edelliseen otteluun Pelicans on ehtinyt häviämään Ilvekselle 1-2 maalein sekä Kärpille 1-5 numeroin. Pelicans tuli ottelussa Kärppiä vastaan ensimmäisessä erässä peliin hyvin mukaan, mutta sen jälkeen lahtelaiset sulivat käytännössä täydellisesti. Kahteen edelliseen otteluun Pelicans on viimeistellyt yhteensä kaksi maalia eivätkä vierasjoukkueen lukuisat loukkaantumiset tilannetta helpota. Tapparaa vastaan maalinteko on varsinkin Hakametsässä äärimmäisen vaikeaa, joten siinä mielessä Pelicansin tilannetta ei paranna se, että sivussa ovat edelleen esimerkiksi Pavel Rosa, Tyler Redenbach, Tuomas Santavuori sekä Kimmo Koskenkorva.

Lahtelaiseen jääkiekkokulttuuriin kuuluu se, että Pelicans on juuri hissijoukkueen maineessa esimerkiksi Ilveksen tavoin. Pelicans oli vähän aikaa sitten yhdentoista ottelun mittaisessa tappioputkessa. Puolestaan sen jälkeen Pelicans nappasi voittoja hurjalla tahdilla. Nyt lahtelaiset ovatkin palanneet takaisin ”normaaliin päivärjestykseen” eli suomeksi sanottuna tappioita tulee liukuhihnalta. Jere Myllyniemi on kylläkin ollut tällä kaudella kokonaisuutta ajatellen hyvä lahtelaisten maalilla, mutta muutamaan edelliseen otteluun hänkään ei ole pystynyt vierasjoukkuetta kannattelemaan. Pelicansin materiaali on kapea eikä sitä voida missään tapauksessa verrata Tapparan materiaaliin. Pelicansin kokoonpano ei yksinkertaisesti kestä merkittäviä loukkaantumisia ja tässähän juuri tarkoitetaan varsinkin Pavel Rosan sekä Tyler Redenbachin poissaoloja. Edellisestä neljästä vierasottelustaan Pelicans on varsinaisella peliajalla vain yhden voiton saalistanut, joten se kertoo siitä, että miten jyrkästi vierasjoukkue on laskusuuntaan menossa.

Tappara tulee olemaan tänään erittäin fyysinen joukkue ja juuri isokokoisena ryhmänä tamperelaiset tulevatkin asettamaan myös siinä mielessä selkeän haasteen Pelicansin suuntaan. Pelicansin on Hakametsässä pystyttävä vastaamaan fyysisyyteen, sillä muussa tapauksessa Tappara tulee ratkaisemaan ottelun jo ensimmäisen puolituntisen aikana. Tappara on tilastojen valossa Liigan toiseksi paras kotijoukkue heti Kärppien jälkeen, joten siinä mielessä Pelicansin tehtävä vaikuttaa melko vaikealta. Periaatteessa Pelicansillahan ovat tänään motivaatiotekijät puolellaan, sillä lahtelaisten pistetarve on valtava, mutta toisaalta Tappara tuskin on niitä joukkueita, joilta ensimmäiseksi Pussinokat pystyvät vierasvoiton metsästämään. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta voitto on neljä kertaa mennyt Tapparan eduksi, joten Pelicansilla on ollut juuri tamperelaisia vastaan äärimmäisen vaikeaa. Tappara on kierroksen kenties todennäköisin voittaja.

Veikkaussivut | Tuomas