VIDEO: Öljymaalla kovat F1 suunnitelmat!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 23.6.2015

Lue myös muut F1-uutisemme: Katsoja kuvasi Alonson ja Räikkösen vaarallisen kolarin sekä Formuloiden tulevaisuus – faneilla vaikutusvaltaa!

Kaspianmeren rannalla Kaukasuksella sijaitseva Azerbaidžan ja sen valtionjohto ovat ilmaisseet kiinnostuksena perustaa oma talli Formula 1 sarjaan.

Maan urheiluministeri Azad Rahimov totesi tiistaina uutistoimisto AP:lle, että Azerbaidžan haluaisi ehdottomasti saada oman F1-tallin kilpailemaan heidän maansa lipun alla. Pinta-alaltaan vain neljäsosan suomesta olevalla valtiolla ei ole käytännössä lainkaan omaa moottoriurheiluhistoriaa. Maa on kuitenkin päässyt yhdessä F1:sen kaupallisia oikeuksia hallitsevan Bernie Ecclestonen kanssa sopimukseen siitä, että Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa ajetaan ensi vuonna F1 osakilpailu. Maan hallitus onkin varmaan tullut siihen tulokseen, että jos meillä on oma kilparata ja kisa niin me tarvitsemme myös oman kilpatallin.

Azerbaidžanin valtiontalous pyörii suurelta osin öljynviennin voimin. Urheiluministeri Rahimov sanoo kuitenkin, että tallihanke ei olisi pelkästään hallituksen linjaus. Miehen mukaan unelman toteuttamiseen tarvittaisiin myös yritysten mukaantuloa. Rahimov kertookin, että hän itse tukisi ministerinpallillaan kaikkia mahdollisia yksityisiä rahoittajia jotka lähtisivät mukaan suuruudenhulluun hankkeeseen.

Azerbaidžan panostaa näkyvyyteen

Azerbaidžanin valtio on ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon esillä. Ensinnäkin maa voitti vastoin vedonlyöntisivujen odotuksia muutama vuosi sitten euroviisut. Tämän jälkeen maa alkoi mainostaa itseään La Liga seura Atletico Madridin paidoissa. Tällä hetkellä maa isännöi European Gameseja ja ensi vuonna F1-kisaa. Öljymaalla pyyhkii siis tällä hetkellä lujaa. Katso alhaalta klippi aiheesta

Nähtäväksi jää miten tallihanke etenee, ja millaiset puitteet Bakun F1-rata tarjoaa ensi vuonna. Se on kuitenkin varmaa, että F1-sirkus pysähtyy seuraavaksi 5. heinäkuuta legendaariseen Silverstoneen. Suomen Kimi Räikkösen olisi kyseisessä kisassa saatava aikaan parempia tuloksia, mikäli mielii jatkaa uraansa Ferrarilla. Vedonlyöntisivu Unibet ei kuitenkaan suoraan usko Kimin voittoon, sillä ”jäämiehen” voitosta tarjotaan jopa 25.00 kerrointa Silverstonen osakilpailuun.