Tenniksessä suuret turnaukset käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Pekingissä sekä Tokiossa paljon rankingpisteitä tarjolla!

Kausi 2012 tenniksen osalta alkaa olla loppusuoralla. Vielä viimeisiä rankingpisteitä on kuitenkin edelleen mahdollista metsästää suurissa Kiinassa sekä Japanissa käytävässä turnauksissa. Kiinassa ja tarkemmin sanottuna Pekingissä pelaavat niin miehet kuin naiset ja ensimmäinen pelipäivä naisten osalta olikin jo sunnuntai. Varsinaisesti miehet aloittavat urakkansa Suomen aikaa maanantai -aamuna ja naiset jatkavat myös samaan aikaan ensimmäisen kierroksen otteluitakaan.

Tokiossa vain miehet pelaavat. Kyseisessä Tokion turnauksessa mukana on myös Jarkko Nieminen – suomalaiselle tarjottiin viime turnauksessa, Thaimaan Bangkokissa loistavaa tilaisuutta edetä turnauksen finaaliin, mutta välierässä Ranskan Richard Gasquetia vastaan Nieminen pilasi jo oikeastaan varman voiton. Nieminen on kuitenkin näin syksyllä saanut alle paljon onnistumisia, vaikka juuri viimeksi loppu olin täysi vitsi. Varsinkin Bangkokissa Nieminen onnistui voittamaan mm. nuoren Kanadan Milos Raonicin suoraan kahdessa erässä. Vaikka on todettava, että Raonic pelasi huolimattomasti, mitään ei missään tapauksessa voi ottaa suomalaiselta pois. Samanlaisilla peliesityksillä Nieminen voi yltää Tokiossakin pitkälle, vaikka nyt mukana onkin vielä enemmän huippupelaajia. 

Pekingissä käytävässä turnauksessa suurimmat nimet ovat ilman muuta Serbian Novak Djokovic sekä Espanjan David Ferrer, mutta useita mielenkiintoisia nimiä muutenkin kyllä riittää. Jo ihan ensimmäisen kierroksen otteluista varsinkin Yhdysvaltojen Brian Bakerin sekä Etelä-Afrikan Kevin Anderssonin välinen kohtaaminen vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta ei missään tapauksessa pidä myöskään unohtaa seurata, miten kokenut Saksan Tommy Haas kohtaa Venäjän Mikhail Youzhnyn!

Naisten turnauksessa puolestaan mukana ovat mm. Puolan Agnieszka Radwanska, Kiinan Li Na, Venäjän Maria Sharapova sekä Tanskan Caroline Wozniacki. Naisilta löytyy useita erinomaisia puolustuspelaajia, joten on mielenkiintoista nähdä, miten pitkälle tällä kertaa esimerkiksi kaksikko Radwanska-Wozniacki etenee?

Tokiossa huippupelaajia riittää. Jo heti ensimmäisellä kierroksella Iso-Britannian Andy Murrayn sekä Ranskan Gael Monfilsin kohtaaminen on yksi odotetuimmista kamppailuista. Muista voisi mainita esimerkiksi Serbian Janko Tipsarevicin sekä Ranskan Gilles Simonin kohtaamisen. Simon pelasi juuri Thaimaassa Bangkokin finaalissa häviten kuitenkin samasta maasta tulevalle Richard Gasquetille suoraan kahdessa erässä. Jarkko Niemisen ensimmäisen kierroksen vastustaja on kokenut Espanjan Tommy Robredo. Kaiken järjen mukaan Niemisen tulisi voittaa ottelu, sillä Bangkokissa Nieminen esitti loistavaa tennistä. Mielenkiintoisten otteluiden listaa voisi jatkaa vieläkin pidemmälle, mutta tässä kuitenkin muutama poiminta!

Pitkävetovihjeitä ensimmäisen kierroksen otteluihin:

Brian Baker – Kevin Andersson 
Benoit Paire – Tomas Berdych  
Fernando Verdasco – Sam Querrey

Veikkaussivut | Tuomas