VIDEO: Minkälaisen roolin nuori suomalaistähti saa Chicago Blackhawksissa?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaistaikurilta odotetaan hallitsevan mestarin vahvuudessa vahvoja peliesityksiä.

Jääkiekon NHL on saatu hyvään vauhtiin. Chicago Blackhawksin vahvuudessa pelaa myös tällä kaudella suomalaistähti Teuvo Teräväinen. Suomalaisnuorukainen, joka on Stanley Cup -voittaja ja nuorten maailmanmestari, on ehdottomasti tälläkin kaudella yksi seuratuimpia sinivalkoisia pelaajia.

Teräväistä pidetään tai oikeastaan pidettiin ikäluokkansa yhtenä lupaavimmista pelaajista Suomessa ja koko Euroopassa. Suomalainen voitti Stanley Cupin viime kaudella Chicago Blackhawksin paidassa viimeistellen pudotuspeleissä 10 tehopistettä. Teräväinen oli myös finaalisarjan tehokkaimpia pelaajia.

Teräväinen pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa kahtena edellisenä vuonna. Hän oli vuoden 2013 MM-kilpailuissa Suomen kolmanneksi paras pistemies ja sijoittui koko turnauksen pistepörssissä neljänneksi. Teräväinen voitti koko vuoden 2014 turnauksen piste- ja syöttöpörssin tehoilla 2+13=15 sekä tehotilaston lukemalla +11. Suomen kapteenina toiminut Teräväinen johdatti ryhmänsä aina maailmanmestaruuteen.

Teräväisen heikkoutena on pidetty fyysisyyttä. Jos ja kun hän pystyy ottamaan fyysisyyden osalta vielä askeleita ylöspäin, nuorten maailmanmestarin peliesityksiä saamme seurata tällä kaudella vielä pitkään. Varsinkin vielä viime kaudella Teräväisellä oli pitkä matka fyysisyyden puolelta valmiiksi NHL-pelaajaksi.

Suomalainen jääkiekkoilu tarvitsee Teräväisen kaltaisia pelaajia. Monet nuorena Stanley Cupin voittaneet pelaajathan ovat sanoneet jälkeenpäin, että he kuvittelivat voittojen vaan jatkuvan vuodesta toiseen. Silloin esille nousevat ne pelaajat, jotka ovat etenkin henkisesti vahvoja.

Chicago Blackhawks varasi Teräväisen alunperin 18. varauksena vuonna 2012.

Katso videolta Teräväisen viime kauden parhaita paloja:

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina kahden ottelun mittainen kattaus. Jyväskylässä vastakkain asettuvat JYP ja KalPa. Ottelun vihjeeseen pääset tästä. Puolestaan Hämeenlinnassa kohtaavat HPK ja Ilves. Kamppailun vihjeen näet tästä.

KHL:n puolella pelataan torstaina neljä ottelua. Kaukalossa nähdään muun muuassa TsSKA Moskova, joka kohtaa iltapäivän vierasottelussa Metallurg Novokuznetskin.

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lue myös:
VIDEO: Philadelphia Flyers muisti Kimmo Timosta upealla tavalla!
NHL-blogi: Pulkkinen maalaili – Rinne nollasi!