Teräväinen turhautumassa farmisarjaan! - "AHL-kiekko ei ole minun tyylistäni"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Teuvo Teräväinen on vaikeuksissa AHL-kentillä.

Suuret odotukset niskassaan Pohjois-Amerikkaan suunnanneen Teuvo Teräväisen NHL:n valloitus ei ole lähtenyt sujumaan suunnitelmien mukaan. Chicago Blackhawksin organisaatiossa kiekkoileva suomalaislupaus passitettiin farmiseura Rockford IceHogsiin juuri ennen NHL-sesongin alkua eikä kutsua ylös ole vielä herunut.

Eikä Teräväisen peli ole kulkenut ihan odotetulla tavalla edes AHL-jäillä. 20-vuotias kiekkotaituri on ehtinyt pelata 17 ottelua ja pistetilille on karttunut toistaiseksi vain lukemat 2+8=10. AHL-kiekkoilu ei olekaan ollut nuorukaisen mieleen.

– En tiedä olenko tyytyväinen vai en. Yritän pelata, mutta se on aika vaikeaa. Kiekko on erilaista. AHL-kiekko ei ole minun tyyppistä. Yritän hoitaa hommani ja pelata parhaalla tasollani, Teräväinen latasi ESPN Chicagolle.

Nimenomaan laiha pistetili on Teräväistä suurimmin hiertävä seikka – nuorukainen kun tuntuu elävän tehoistaan.

– Tarvitsen pisteitä. Hyökkäyspeliäni pitää parantaa. Jäin kokonaan pisteittä viikonlopun otteluissa, joten en tietenkään ole tyytyväinen. Jos taas en saa pisteitä, pitää minun puolustaa paremmin. Joukkueemme voitto on kuitenkin kaikkein tärkeintä, nuorukainen jatkoi.

[ Veikkaussivujen vihjeosastolla on tarjolla tärppiä illan Liiga-otteluun Blues-Kärpät! ]

IceHogsin valmentaja Ted Dent ei kuitenkaan ollut Teräväistä kohtaan aivan yhtä kriittinen. Hänellä riitti ymmärrystä suomalaishyökkääjän tilanteeseen.

– Teuvo vain yrittää löytää oman polkunsa. Hänen tasonsa heittelee vielä jonkin verran, mutta hän haluaa jatkuvasti pelata paremmin. Hän haluaa kehittyä ja hän haluaa päästä kiekkoon käsiksi enemmän. Hänen on kuitenkin opittava, että tällä tasolla kiekosta täytyy taistella kovasti vaikeilla alueilla.

– Tämä kaikki vie oman aikansa eikä kehitys tapahdu koskaan yhdessä yössä. Mielestäni kyse on pidemmästä prosessista, ja Teuvo on vasta taipaleensa alkuosassa, Dent jatkoi.

Myös Teräväisen pelaaja-agenttina toimiva Markus Lehto on toppuutellut nuorukaisen turhautumismentaliteettia. Hän onkin pyrkinyt siihen, että superlupaus näkisi tilastomerkintöjensä takaa pelin suuremman kuvan.

– Olen sanonut Teuvolle, että hänen tulisi keskittyä tehojen sijaan pieniin yksityiskohtiin, kuten aloituksiin ja yksi-vastaan-yksi -kamppailuihin. Ne määrittävät sen, onko kiekko joukkueellasi vai ei. Ei pidä olla huolissaan, että oletko nyt koko liigan pistepörssin kärjessä. Se ei ole mikään merkki sille, onko kiekkoilija valmis NHL:ään vai ei. Kyse on ennemminkin henkisestä voimakkuudesta. 

Samalla linjalla on myös Blackhawks-organisaation kiekkohallintojen johtaja Mark Bernard.

– Teräväisen kohdalla isoin sana on juurikin kärsivällisyys. Hän on vasta 20-vuotias ja tämä on hänelle täysin uusi maailma. Hän vasta opettelee pelaamista pienessä kaukalossa, jossa tilanteet tapahtuvat huomattavasti nopeammin. Hän on ehdottomasti oikealla tiellä, mutta emme halua antaa hänelle liikaa paineita. Kun häntä tarvitaan Chicagossa, olen varma, että hän on valmis.

– Monet eivät välttämättä muista, että Bryan Bickell vietti farmissa neljä kautta ja Corey Crawford puolestaan peräti viisi. Heistä onkin tullut varsin hyviä kiekkoilijoita NHL-tasolle. Uskon, että Teuvokin ajattelee parin vuoden päästä näitä kausia tärkeinä oppivuosina, Bernard jatkoi.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut