TPS - HPK 6.3.2014 | HPK jatkaa nousuaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/06/2014
Jaa tämä...

Kaksi tähtensä myynyttä joukkuetta kohtaa Turussa.

Vihje lyhyesti

– Turussa kohtaavat jo kautensa kerran luovuttaneet TPS ja HPK. Molemmat ovat kaupanneet tähtiään muualle palkkakuluissa säästääkseen.

– TPS on satunnaisesti onnistunut vielä kiusaamaan muita etenkin kotiotteluissaan, vaikka pelaakin tällä kaudella enää kunniasta.

– HPK on olympiatauon jälkeen noussut yllättäen vielä kerran taistelemaan pudotuspelipaikasta. Matkaa edellä olevaan HIFK:iin on vielä paljon, mutta taistelukipinä on syttynyt uudelleen Hämeenlinnassa.

– HPK voi pelata paineitta, sillä kausi on jo kerran kuopattu. Motivaatiota ei puutu, sillä nousu pudotuspeleihin olisi uskomaton suoritus. TPS virittelee jo onkia kesälomaa ajatellen.

 

Vihje: HPK, kerroin 2.20 Bet365 

 

 

Perustelut vihjeelle

TPS majailee sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla 13. Se on kerännyt 56 ottelusta 56 pistettä. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt joukkue on joutunut pettymään katkerasti. Kautensa jo ajat sitten luovuttanut TPS pelailee otteluitaan loppuun ilman muuta panosta kuin kunnia ja kilpailu ensi kauden pelipaikoista. Kauden loppu lähenee vääjäämättä, eikä joukkueen motivoiminen viimeisiin otteluihin ole helppoa. Olympiatauon jälkeinen aika on tuottanut TPS:lle voiton tauon jälkeen heikosti esiintyneestä Lukosta ja tappiot Jokereille ja Ilvekselle.  

TPS:n ongelmat tällä kaudella näkyvät suoraan tilastoista. Se on päästänyt ylivoimaisesti eniten maaleja Liigassa, 183 maalia 56 ottelussa. Maaleja joukkue on tehnyt 128, eikä maalinteko ainakaan ole helpottunut parhaiden hyökkääjien jätettyä joukkueen.

HPK:n kausi on ollut eriskummallinen ja siinä on edellytyksiä melkoiseen tuhkimotarinaan. Alkukaudesta HPK keikkui Liigan kärkipaikoilla, mutta on valahtanut sittemmin kauas pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle. Tilanteet kuitenkin muuttuvat. Pudotuspelihaaveensa jo haudannut HPK vuokrasi kaksi kärkihyökkääjäänsä, Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen Ruotsiin olympiatauon aikana, eikä ole hävinnyt kertaakaan tuon jälkeen. HPK:n saldo tauon jälkeisistä otteluista on kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja yksi voittolaukauskilpailussa. Maaliero 14-5 on vakuuttava. Vaikka vastukset eivät ole olleet timanttisia, Kalpa, Pelicans, Ilves ja Jyp, on HPK ollut olympiatauon jälkeen Liigan kuumin joukkue.

HPK on tällä hetkellä taulukossa sijalla 11. Matkaa edellä olevaan HIFK:iin on seitsemän pistettä. HPK on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin IFK. Jos HIFK torstaina häviää Ilvekselle ja HPK voittaa TPS:n, ero kutistuu jo neljään pisteeseen. Rästiottelunsa voittamalla HPK nousisi jo pisteen päähän. Jotta tarina olisi täydellinen, kohtaavat HIFK ja HPK runkosarjan viimeisellä kierroksella Helsingissä. Menemättä asioiden edelle, voidaan todeta, että HPK on erittäin motivoitunut joukkue. Joukkue pelaa paineettomassa tilassa iloista kiekkoa. Kun kaksi hyökkäyksen tähtipelaajaa on kaupattu muualle, on muilla ollut tilaa nousta kärkikaartiin. Vastuu jakautuu tasaisemmin ja ratkaisijoita löytyy laajemmalla rintamalla. Juoksu tuskin katkeaa ainakaan vielä kesälomakiekkoa pelaavaa TPS:aa vastaan.

 Vihje: HPK, kerroin 2.20 Bet365 

 

 

Veikkaussivut | Juhana