TPS - JYP 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Liigan kuumin joukkue matkustaa Turkuun.

TPS – JYP, merkki 2, kerroin 1,90 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,30 | 4,00 | 1,90 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua, JYP matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Tiedossa on kaiken kaikkiaan äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu kahdesta eri syystä. Ensimmäinen syy on se, että TPS on pelannut erittäin vähämaalisia otteluita ja toisekseen JYP on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue. TPS on pystynyt pitämään viime aikoina käytännössä vastustajan kuin vastustajan yhdessä tai kahdessa tehdyssä maalissa, mutta JYP on juuri se joukkue, joka pystyy tuota tilastoa muuttamaan. JYP on tällä hetkellä täysin käsittämättömässä pelivireessä. Edellisellä kierroksella jyväskyläläiset voittivat Lukon vaatimattomasti 2-5 maalein. Markus Nenonen sekä Jani Tuppurainen olivat Kettupaidoille liian vaikeita pideltäväksi. Kahteen edelliseen otteluun vierasjoukkue on kaiken kaikkiaan viimeistellyt yhdeksän maalia. JYP on tässä vaiheessa menossa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Vierasjoukkueen avulla on näin ollen päässyt tekemään tiliä kierroksesta toiseen.

TPS on menettänyt kauden edetessä kaikki tärkeimmät pelaajansa, mutta siitä huolimatta turkulaisryhmä taistelee kierroksesta toiseen. Kai Suikkanen on pystynyt varsinkin viime aikoina tilkitsemään kotijoukkueen maalinsuun käytännössä erinomaisesti, mutta se ei poista sitä faktaa, että TPS pelaa loppukauden enään pelkästä kunniasta sekä toisekseen kotijoukkueelle maalinteko on todella vaikeaa. Kolmeen edelliseen otteluun turkulaiset ovat kaiken kaikkiaan viimeistelleet kaksi maalia. Dan Sextonin sekä Francis Parén lähdöt ovat antaneet mahdollisuuksia Kai Suikkaselle tarjota vastuuta uusille kasvoille, mutta kyllähän jokainen sen ymmärtää, että ilman kyseistä kaksikkoa kotijoukkueen tehot ovat käytännössä täysin nollassa. On erittäin hyvä asia, että TPS pystyy muille antamaan peliaikaa tähtipelaajiensa lähtöjen jälkeen, mutta loppukauden aikana kotijoukkueen ainoa tavoite lienee se, että turkulaiset pystyisivät välttämään viimeisen sijan.

JYPistä on tällä hetkellä vaikeaa lähteä sanomaan huonoja asioita, sillä Marko Virtanen on kaiken kaikkiaan saanut vierasjoukkueen huikeaan pelivireeseen! Periaatteessa JYP voidaan näiden näyttöjen perusteella nostaa mustaksi hevoseksi kevään pudotuspelejä ajatellen. Tilastojen valossa JYP on muutenkin Liigan parhaimpia vierasjoukkueita. Tarkemmin sanottuna JYP on kerännyt kolmanneksi eniten pisteitä matkapeleistään heti Tapparan sekä Kärppien jälkeen. Kaiken kaikkiaan 46 päästettyä maalia vieraissa kertoo siitä, että jyväskyläläisiä vastaan maalinteko on todella vaikeaa. Vähemmän vieraissa maaleja ovat päästäneet ainoastaan Kärpät. Joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta neljästi voitto on mennyt JYPin eduksi ja vahvasti tämäkin taistelu vaikuttaisi vierasjoukkueen heiniltä. Käytännössä kaikki tekijät viittaavat JYPin voittoon, joten vähämaalinen taistelu on syytä merkata vetokupongille vierasvoittoon päättyväksi.

Veikkaussivut | Tuomas