TPS - Lukko 11.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/11/2014
Jaa tämä...

Nappaako TPS kahden päivän sisään jo toisen voittonsa?

TPS – Lukko, merkki 1, kerroin 2,65 PAF
TPS – Lukko ML, merkki 1, kerroin 2,05 Bet365

PAFin kertoimet otteluun 2,65 | 4,00 | 2,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Raumaan Lukko. Sarjataulukossa TPS on luonnollisesti edelleen viimeisenä, kun taas Lukon sijoitus tällä hetkellä on kuudes. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on hieman alle kolmekymmentä pistettä Lukon eduksi. TPS voitti eilen Hämeenlinnassa jatkojen päätteeksi HPK:n 1-2 maalein, mutta tavallaan tuota voittoa ei pidä nostaa millään tavalla selkeäksi yllätykseksi. TPS on pelannut ehdottomasti paremmin kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. TPS:llä on pistepörssin kärkinimi, Dan Sexton ja muutenkin ratkaisijoita kotijoukkueelta kyllä löytyy, mutta tiukat ottelut ovat kovalla prosentilla kääntyneet turkulaisia vastaan. TPS:n peliesitykset vaihtelevat otteluiden sisälläkin ajoittain todella paljon, mutta faktoja ei voida olla ottamatta huomioon – edellisestä kahdeksasta ottelusta kotijoukkue on varsinaisella peliajalla hävinnyt ainoastaan kaksi ottelua. Jokainen voi lähteä kuvittelemaan, että miten erilainen tilanne TPS:llä voisi sarjataulukossa olla, jos jokainen ottelu ei olisi tähän mennessä järjestäen kääntynyt tiukoissa paikoissa kotijoukkuetta vastaan.

TPS on pystynyt varsinkin viime aikoina aloittamaan kotiottelunsa todella vahvasti ja samanlaista alkua on syytä odotella ehdottomasti myös tänään. On täysin väärin lähteä sanomaan, että TPS pelaa enään pelkästä kunniasta, koska asiahan ei missään tapauksessa ole näin. TPS:n pelaajat pelaavat esimerkiksi ensi kauden työpaikoistaan eikä kukaan vielä pysty sanomaan, että mitä tämän kauden viimeisissä runkosarjan otteluissa tulee tapahtumaan. Monet todennäköisesti kuvittelevat, että turkulaisten pudotuspelihaaveet ovat jo mennyttä, mutta ei tuollaisella asenteella voi muutenkaan elämässä lähteä liikenteeseen. Faktaa on se, että TPS omaa edelleen mahdollisuudet siinä missä muutkin joukkueet, mutta kotijoukkueen on alettava nappaamaan voittoja varsinaisella peliajalla. Kai Suikkasta tai harvaa TPS:n pelaajaa ei todennäköisesti kiinnosta pätkääkään, että miten pohjalle media sekä muut henkilöt ovat kotijoukkueen mahdollisuudet asettaneet, sillä kotijoukkueen kannalta tärkeintä on se, että kuinka turkulaiset itse uskovat mahdollisuuksiinsa. Sillähän ei ole mitään merkitystä, että mitä muut tilanteesta ajattelevat.

Lukon vuodenvaihde oli vierasjoukkueelle todella vaikeaa aikaa, sillä putkeen tappiot raumaalaisille tulivat Pelicansia sekä Ässiä vastaan. Edellä mainittuja joukkueita vastaan Lukolle viimeisteltiin yhteensä vaatimattomasti kahdeksan maalia. Lukko on päässyt kylläkin takaisin kahden ottelun mittaiseen voittoputkeen, mutta siitä huolimatta Lukolle on muutamassa edellisessäkin otteluissa tapahtunut useita merkkausvirheitä. Varsinkin eilen HIFK:ta vastaan Lukolle sattui useampia merkkausvirheitä ja sitä kautta helsinkiläisten teräville yksilöille jäi paljon tyhjää tilaa. Lukkohan on ehdottomasti kiekon kanssa tasaisempi sekä varmempi joukkue kuin TPS, mutta toisaalta kotijoukkue on erittäin luisteluvoimainen joukkue sekä toisekseen Fredrik Norrena pelasi eilen erinomaisen ottelun Hämeenlinnassa. Fredrik Norrena tulee suurella todennäköisyydellä myös tänään aloittamaan kotijoukkueen maalilla, sillä hän oli eilen kenties suurin yksittäinen selitys sille, että minkä takia TPS vierasvoiton HPK:n kustannuksella nappasi. Lukollahan on edelleen ongelmia loukkaantumisten kanssa. Sivussa vierasjoukkueen vahvuudesta ovat Teemu Nurmi, Jerry Ahtola, Oskari Setänen sekä Otto Honkaheimo. TPS nostetaan tästä kohteesta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas