Tsekki - Valko-Venäjä 3.5.2013 | Jääkiekon MM-turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/01/2013
Jaa tämä...

Avaako Tsekki urakkansa voitolla tulevaa kisaisäntää vastaan?

Tsekki – Valko-Venäjä (+2,5 maalia), merkki 1, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,25 | 7,00 | 7,20 

Jääkiekon MM-turnaus lähtee käyntiin, Tukholman lohkon avausottelussa yhteen iskevät Tsekki sekä vastaan asettuva Valko-Venäjä. Tämän lohkon ottelut tullaan pelaamaan Tukholmassa. Etukäteen ajateltuna turnauksen avausotteluissa yllätysmahdollisuudet ovat aina suurimmillaan, mutta tässä ottelussa siihen ei välttämättä ole syytä uskoa. Tsekillä on alla jo useita peräkkäisiä mitalivuosia. Vaikka näissä kisoissa Tsekki ei olekaan aivan Kanadan tai Ruotsin tasoa, tulee Tsekki hyvin todennäköisesti selvittämään helposti tiensä lohkosta jatkoon. Kanada sekä Ruotsi ovat lohkossa suurimmat suosikit, mutta sen jälkeen Tsekki saattaa hyvinkin olla hyvänä kolmantena. Tsekin maalivahtikaksikko on tässä turnauksessa erinomainen ja se antaa ehdottomasti loistavat lähtökohdat Tsekille lähes otteluun kuin otteluun.

Lohkovoitosta Tsekki tulee tuskin taistelemaan, mutta se ei ole Tsekille välttämättä millään tavalla tarpeellistakaan. Tsekin maalivahtikaksikkoa kelpaa jo toistamiseen lähteä hehkuttamaan, sillä on aivan selvä juttu, että Ondrej Pavelec sekä Alexander Salak tulevat varmistamaan sen, että Tsekin peli ei tule maalivahteihin kaatumaan! Lähinnä Ondrej Pavelecin tulo Tsekin maajoukkueeseen toi lisää leveyttä kokoonpanoon.

Tsekki sai hankittua useita erittäin laadukkaita NHL-vahvistuksia kokoonpanoonsa, sillä muutama mainintana esimerkiksi Jakub Voracek sekä Thomas Fleischmann tulevat olemaan erinomaisia hankintoja! Tsekillä toisaalta oli jo ennen MM-turnausta kohtalaisen hyvä runko valmiina, mutta hyvät lisäthän nämä NHL-vahvistukset ovat joka tapauksessa Tsekin ryhmään.

Valko-Venäjä tulee pelaamaan ensi keväänä kotikilpailuissaan, mutta tästä turnauksesta Valko-Venäjältä on turhaa odotella juurikaan mitään! Jo heti ensimmäiseksi voisi mainita sen, että Valko-Venäjän ryhmä ei ole missään tapauksessa viime kevään tasoa. Valko-Venäjältä voisi mainita esimerkiksi sen, että erittäin tärkeä hyökkäyspään Mikhail Grabovski on pelaamassa NHL:n pudotuspelejä. Grabovski ei ole muutenkaan läheskään ainoa merkittävä poisjäänti Valko-Venäjältä. Myös esimerkiksi erittäin suuressa roolissa ollut maalivahti Vitali Koval ei osallistu MM-turnaukseen. Listaa voisi jatkaa vielä paljonkin pidemmälle, mutta tämä antaa hyvää näyttöä jo siitä, että Tsekki on suuri suosikki voiton nappaamiseen. Kaiken järjen mukaan Tsekki tulee ehdottomasti avaamaan urakkansa voitolla.

Veikkaussivut | Tuomas