Jääkiekon MM 2015: USA lohkovoittoon, Itävallan painajainen tapahtui!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/12/2015
Jaa tämä...

AFP PHOTO/ MICHAL CIZEK


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas  12.5.2015

Jääkiekon MM-kisoille tiistai on ollut tärkeä päivä, sillä tämän päivän aikana ratkaistaan lopullisesti ne joukkueet, jotka jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon ja ne ryhmät, jotka tippuvat sarjaporrasta alemmaksi.

Ostravan lohkossa USA varmisti jatkoerävoitolla Slovakiasta sen, että ryhmä tulee kohtaamaan puolivälierissä Sveitsin. Ottelu päättyi yhdysvaltalaisten voittoon maalein 5-4. Illan myöhäiskamppailussa Suomen ja Venäjän välillä ei ole näin ollen mahdollisuutta nousta USA:n ohi lohkon lopullisessa taulukossa. USA oli menossa ensimmäisen erän perusteella jo varsinaisen peliajan voittoon, mutta käsittämättömästi toisessa erässä maaleja viimeisteltiin kuusi kappaletta ja niistä neljä merkattiin Slovakian nimiin. Slovakiahan pelasi panoksettomassa tilanteessa, sillä heillä ei ollut enään mahdollisuutta nousta puolivälieriin mukaan.

Slovenia ja Itävalta tippuvat MM-turnausten IA-divisioonaan vuodeksi 2016. Slovenian tippuminen oli selvää jo ennen tämän päivän otteluita, sillä viikonloppuna Tanska voitti Norjan. Näin ollen juutit eivät olleet Slovenian ohitettavissa, vaikka slovenialaiset voittivatkin joukkueiden keskinäisen ottelun eilen myöhään illalla maalein 1-0.

Prahan lohkossa putoamista vastaan taisteltiin alkulohkojen päätöspäivään saakka. Putoaminen oli mahdollista tapahtua peräti kolmelle joukkueelle, sillä Itävalta, Ranska ja Latvia olivat putoamisuhan alla. Lopulta Ranskan voitto voittomaalikilpailussa Latviasta tarkoitti sitä, että Itävallan pahin painajainen tapahtui ja ryhmä joutuu jälleen hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Itävalta olisi jatkanut myös ensi keväänä A-sarjassa, jos Ranskan ja Latvian välinen vääntö olisi päättynyt Latvian varsinaisen peliajan voittoon tai Latvian kahden pisteen arvoiseen voittoon.

Slovenian ja Itävallan paikat vuoden 2016 MM-turnauksessa ottavat IA-divisioonasta nousevat Kazakstan ja Unkari. Jälkimmäisenä mainittu ryhmä on edellisen kerran nähty A-sarjassa vuonna 2009.

MM-turnauksen alkulohkojen viimeisissä otteluissa Tshekki ja Sveitsi iskevät yhteen sekä Suomi kohtaa huippukamppailussa Venäjän. Tuttuun tapaan ottelut ovat nähtävillä MTV Total Sportin -kanavilla.