Dopingskandaali: Gay, Powell ja Simpson kärynneet! | Yleisurheilu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Yleisurheilumaailma rypee dopingskandaalissa.

Yleisurheilumaailmaa ravisteltiin viikonlopun aikana oikein kunnolla, kun dopingkäryjä alkoi tulla julkisuuteen yksi toisensa jälkeen. 

Ensimmäisenä vuorossa oli tämän vuoden kärkiaikaa 100 metrin matkalla pitävä yhdysvaltalainen Tyson Gay. Gay ei ole kertonut, mistä aineesta hän on jäänyt kiinni ja väittää käyttäneensä ainetta tietämättään. Samalla hän kuitenkin ilmoitti jäävänsä pois kaikista kauden lopuista kilpailuista mukaan lukien Monacon timanttiliigan osakilpailun ja Moskovan MM-kilpailut. Gay oli potentiaalisin haastaja Usain Boltille tulevissa MM-kisoissa.

Seuravaana oli Jamaikan vuoro astua parrasvaloihin käryjen muodossa. Jopa viisi jamaikalaista yleisurheilijaa on kärynnyt kielletyistä aineista. Urheilijoiden joukossa ovat olympiavoittajat Asafa Powell ja Sherone Simpson. Sekä Powell että Simpson ovat kumpikin myöntäneet kärynneensä, mutta samalla myös kertovat, että eivät ole käyttäneet aineita tietoisesti.

Elokuussa kisataan yleisurheilun MM-kisat Moskovassa, joiden ylle viimeisimmät käryt heittävät ikävän varjon. Ilman minkäänlaista syytöstä voidaan todeta, että esimerkiksi täysin ylivoimaisesti viime vuosina pikamatkoja hallinnut Usain Bolt joutuu varsin kiusalliseen tilanteeseen, kun monet hänen maanmiehistään ovat testeissä kärynneet. Bolt joutuu vastaamaan kysymyksiin omasta puhtaudestaan, jolloin hän tulee vakuuttamaan, ettei ole koskaan käyttänyt minkäänlaisia kiellettyjä aineita. Näin kertoi myös Tyson Gay pari vuotta sitten USADA:n (US Anti-Doping Agency) My Victory -ohjelmassa, jossa urheilijat vakuuttivat olevansa puhtaita kielletyistä aineista.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen