Uskomattomalle sarjalle uskomaton päätös - SaiPa punnersi välieriin! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

SaiPa nousi vaikeuksien kautta voittoon puolivälieräsarjan seitsemännessä osaottelussa ja eteni välierävaiheeseen JYPin tuntuvasta kuristusotteesta huolimatta.

SaiPan ja JYPin välinen hurja taistelu huipentui ottelusarjan seitsemänteen otteluun Lappeenrannassa. SaiPa ehti johtaa sarjaa jo voitoin 3-0, mutta JYP rutisti itsensä väkisin rinnalle. Välieräpaikka ratkaistiin siis mitä jännittävimmissä merkeissä.

Molemmat joukkueet latasivat seitsemänteen kamppailuun kaiken, mitä varastoista löytyi ja taistelutaso nousi jälleen pykälän korkeammaksi. Kumpikaan joukkue ei antanut senttiäkään periksi.

SaiPa sai otteluun kaksi hyvin tervetullutta lisäystä, kun sekä Jussi Markkanen ja kapteeni Ville Koho hyppäsivät takaisin joukkueen kokoonpanoon. JYP taas joutui tulemaan toimeen ilman ykkösvahtiaan Tuomas Tarkkia, joka oli loukkaantumisen vuoksi sivussa kauden tärkeimmästä ottelusta.

Ottelun puolivälin kohdalla JYP-traktori porskutti vielä vakuuttavasti eteenpäin, sillä tulostaululla komeilivat 1-3-vierasjohtolukemat. Joukkueen osumista vastasivat Yohann Auvitu, Max Wärn sekä Petr Hubacek. SaiPan ensimmäinen oli taas David Spinan käsialaa.

Toisen erän lopulla kuitenkin kaikki muuttui täysin. SaiPa iski noin kahteen ja puoleen minuuttiin peräti kolme maalia ja marssi toiselle erätauolle 4-3-johdossa. Jesse Mankinen iski ensimmäisen kavennusosuman ja kaksi jälkimmäistä nyyttiä merkattiin Ville Hämäläisen ja Per Savilahti-Naganderin nimiin.

Etenkin 3-3- ja 4-3-osumat livahtivat JYP-vahti Sami Rajaniemen selän taakse luvattoman helposti ja nuorukainen saikin penkkikomennuksen toisen erän lopulla. Vieraiden maalin edustalle luisteli 21-vuotias Dennis Saikkonen vasta ensimmäiseen liigaotteluunsa.

Päätöserässä JYP rutisti jälleen tasoihin, kun ranskalaispakki Auvitu tekaisi illan toisen täysosumansa. Pitkään näyttikin, että ottelusarjalle haetaan ratkaisua jatkoajalta. Savilahti-Nagander oli kuitenkin eri mieltä räjäyttämällä Kisapuiston katon taivaan tuuliin niin ikään illan toisella maalillaan vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Viimeiset minuutit JYP haki vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta SaiPa-kapteeni Koho iski ottelun loppulukemiksi 6-4. Täten SaiPa jatkaa välieriin runkosarjan voittanutta Kärppiä vastaan.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut