Ortion jalanjäljissä: Uusi suomalaisveskari säväyttää AHL-kentillä! | AHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaisvahti Christopher Gibson on käyttänyt näytönpaikkansa AHL-seura Toronto Marliesissa.

Kuluva kausi on ollut Christopher Gibsonille erittäin vaikea. 21-vuotias maalivahtilupaus joutui etsimään itselleen joukkuetta kesällä, kun Los Angeles Kings ei tarjonnut varaukselleen lainkaan sopimusta. Kings varasi Gibsonin vuoden 2011 varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Kesällä suomalaisvahti kutsuttiin Toronto Maple Leafsin lupauksille suunnatulle harjoitusleirille. Nuorukaisen otteet olivat sen verran hyviä, että Maple Leafs solmi hänen kanssaan kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Tämä ei kuitenkaan taannut Gibsonille pelipaikkaa vaan hän on joutunut seilaamaan kauden aikana AHL- ja ECHL-liigojen välimaastossa. Valtaosan ajastaan veskarilupaus onkin viettänyt niin sanotussa farmin farmissa, eli ECHL:ssä. Tuolla Gibson on ehtinyt pelata 18 ottelua torjuntaprosentilla 88,70%.

Gibson sai kuitenkin tilaisuuden näyttää taitonsa, kun Toronto Maple Leafsin tähtivahti Jonathan Bernier loukkaantui. Leafs nosti tämän vuoksi farmiseura Toronto Marliesin ykkösveskari Drew MacIntyren NHL-miehistöön. Näin ollen Gibsonille aukesi paikka Marliesin kokoonpanosta.

Ja nyt näyttää vahvasti siltä, ettei Gibsonin tarvitse lähteä vähään aikaan hakemaan vauhtia ECHL:stä. Viime viikonloppuna hän torjuikin Marliesin maalin suulla joukkueen molemmissa otteluissa.

– Tämä on uskomatonta. Olen todella iloinen, että sain nämä kaksi perättäistä ottelua, sillä en odottanut saavani tällaista tilaisuutta koko kauden aikana. Olen myös onnellinen, että pystyin auttamaan joukkuettani voittamaan, sanaili Gibson Marliesin Youtube-kanavalta löytyvässä videohaastattelussa.

Gibson on ehtinyt pelata yhteensä kuusi AHL-ottelua ja hänen tilastonsa ovat täyttä rautaa. Otteluista viisi on päättynyt suomaisvahdin kannalta voitokkaasti. Torjuntaprosentti heiluu lukemissa 95,30% ja päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan vain 1,33.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut