Uusintatarkistuksen tuoma kavennuskaan ei riittänyt Ranskalle

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Ranskan puolivälieräpaikan tavoittelu koki kovan kolauksen, kun Latvia voitti ranskalaiset äärimmäisen tärkeässä taistossa. Kolmannessa erässä nähtiin myös todellista tuomarisekoilua.

 

Panokset ennen Latvian ja Ranskan maanantain kohtaamista olivat valtavat. Latvia tarvitsi kipeästi voittoa noustakseen pois Helsingin lohkon jumbopaikalta. Ranska vuorostaan ottaisi voitolla valtaisan harppauksen kohti jatkopelejä. 

Ottelu ei sujunut Ranska puolivälierähaaveiden osalta lainkaan toivotulla tavalla. Avauserässä Martins Cipulis johdatti Latvian yllätysjohtoon. Hyökkääjän osuman syöttänyt Janis Sprukts osui vuorostaan toisessa erässä, tällä kertaa esityöstä vastasi Cipulis. 

Kolmannessa erässä nähtiin todellista draamaa, kun Ranska haki kavennusta ylivoimalla. Ranskalaiset pääsivät jo juhlimaan osumaa, mutta tuomarit päättivät turvautua videotarkistukseen. 

Ensimmäinen päätös masensi sinipaidat täydellisesti. TV-kameroiden selvästi paljastama osuma hylättiin nimittäin dramaattisesti. Päätökseen Ranska ei kuitenkaan tyytynyt ja joukkue vaati uusintatarkistusta. Toinen kerta toikin ansaitun tuloksen ja Julien Desrosiersin maali hyväksyttiin. 

Kavennus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun muutama minuutti ennen päätöstä Lauris Darzins kieputti Ranskan puolustuksen solmuun. Loppulukemiksi kirjailtiin Latvian kannalta helpottavat 3-1.

Latvian voitto tarkoitti sitä, että hämmästyttävästi niin Slovakialla, Ranskalla, Saksalla kuin Latviallakin on mahdollisuudet saalistaa teoriassa jatkopaikkaan oikeuttava neljäs sija.

Latvialaisten osalta tärkeintä oli kuitenkin nousu pois A-sarjasta putoajan paikalta. 

 

Maanantain kisapäivän tuloksia:

Latvia – Ranska: 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tanska – Valko-Venäjä: 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)

 

Lue myös:

Kanadalle kovaluinen vahvistus puolivälieriin – katso video!

 

Tilastot:

Alkulohkojen kutkuttavat tilanteet:

MM-kisojen pistepörssi: