Liverpoolin pelaajia rivissä

Valioliiga kausiennakko: Jurgen Klopp rakentaa Liverpoolista menestysjoukkuetta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/08/2017
Jaa tämä...

Liverpool pelasi itsensä viime kauden Valioliigassa neljänneksi, ja sai paikan tämän kauden Mestareiden liigaan. Liverpoolin ryhmä ei ole laajuudeltaan samalla tasolla kuin Valioliigan kärkijoukkueiden, joten avainpelaajat saattavat olla kovilla kauden mittaan. Liverpoolin suurimmat ongelmat löytyvät puolustuksesta ja keskikentän keskustasta, vastaavasti laituripuolella Poolin ryhmä on Valioliigan ehdotonta kärkeä.

Liverpoolin ei ole yhtä helppo houkutella tähtipelaajia kuin muiden Valioliigan kärkijoukkueiden, Tottenham poislukien. Rahaa ei Poolilla ole rikkaiden Chelsean, Manchesterin joukkueiden ja Arsenalin tasoisesti.

Elokuun alkuun mennessä Liverpool ei ole saanut houkuteltua oikeastaan ketään muuta merkittävää pelimiestä kuin Roman Mohamed Salahin. Eli yksi loistava laituri taas Pooliin, mutta vahvistukset puolustukseen ovat jääneet tekemättä. Pool oli pitkää Southamptonin Virgil van Dijkin perässä, mutta seura sähläsi itsensä paitsioon siirron kanssa.

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp on yrittänyt saada joukkueeseensa Leipzigin keskikentän Naby Keitaa, mutta 66 miljoonan punnan tarjouskin tyrmättiin. Monacon Kylian Mbappeakin haviteltiin Anfieldiin, mutta tämä siirto ei varmastikaan toteudu, kun Real Madridkin on samoilla apajilla.

Miten käy Coutinhon?

Liverpool ei vielä ole menettänyt kuin Lucas Leivan Lazioon, mutta Barcelona on ollut kovin kiinnostunut ostamaan Philippe Coutinhon Neymarin korvaajaksi. Coutinhon poislähtö olisi todella paha isku Poolille, brassi on joukkueen hyökkäyksen ykkösvastuunkantaja.

Liverpoolin hyökkäyspäässä on laaja ja laadukas pelaajanippu. Nimilistalla ovat Coutinhon ja harjoituspeleissä hyvin pelanneen Salahin lisäksi, Mane, Firmino, Sturridge – joka edelleen jatkaa Poolissa ja on harjoituskaudella ollut terävä ennen reisivammaansa – sekä Solanke, Origi ja jälleen pelikuntoinen Ings.

Liverpool tarvitsee kovan kärkipään, sillä viime kaudella vastustajat pelasivat Liverpoolia vastaan todella matalalla puolustaen ja vastaiskuja etsien.

Hendersonia kaivataan

Liverpool itse pelasi viime kaudella todella aktiivista prässipeliä. Joukkue juoksi kentällä enemmän kuin mikään muu Valioliigan joukkue. Liverpoolin joukkue juoksi viime kaudella keskimäärin 116.9 kilometriä joka ottelussa. Kakkosena listassa oli Manchester City 115 km per ottelu. Vielä sen voi tästä listasta mainita, että Valioliigan laiskin joukkue oli Manchester United, joka juoksi vain noin 106.1 kilometriä per matsi.

Jordan Henderson keskikentän keskellä oli ennen loukkaantumistaan tärkeä pelaaja Poolin pelisysteemissä. Hendersonilla oli taito levittää ja rytmittää peliä. Hendersonin vammaherkkyyden vuoksi Pool tarvitsisi keskikentälle toisenkin kenraalin, ja tähän Keita olisi sopinut mainiosti.

Jurgen Klopp on mainio manageri. Hän tietää hyvin missä Liverpoolin kanssa mennään.

”Suurin haasteemme on olla puolustuksessa vahvempi joukkueena, olla keskittyneempi eri tilanteissa”, Klopp sanoi Liverpoolin kehitystehtävästä.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>