Tottenhamin evakkokausi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/11/2017
Jaa tämä...

Tottenhamin kaudesta saattaa tulla hieman kummallinen, ja outous saattaa kyllä heijastua pelikentällekin. Tottenhamin kotistadion White Hart Lane on työmaana, samaan kohtaan on tulossa uusi 61 000 katsomopaikan komea stadionrakennus. Sellainen pitää menestyvällä joukkueella olla. Stadion on valmis vasta vuoden päästä kesällä. Tällä kaudella Spurs pelaa kaikki kotipelinsä Wembleyllä, ja siitä voi tulla ongelmia. Spurs käytti viime kaudellakin Wembleytä europelien kotikenttänä. Kaiken kaikkiaan se pelasi viime kaudella Wembleyn stadionilla viisi ottelua ja saldo oli kurja – vain yksi voitto ja yksi tasuri, kolme tappiota.

Valioliigassa oma White Hart Lane taas oli viime kaudella todellinen voittamaton linnoitus. Tottenham ei hävinnyt ainottakaan kotiottelua. Se ei ole pelannut täydellistä kotikautta ilman ainuttakaan tappiota sitten kauden 1964-1965. Viime kaudella Spurs oli ainoa joukkue, joka ei hävinnyt kotonaan. Jos joukkue ei sopeudu Wembleylle tälläkään kaudella, niin sarjasijoitus taita romahtaa. Ja Mestareiden liigan ulkopuolelle jääminen voi tarkoittaa myös sitä, että Spursilla saattaa olla vuoden päästä hankala pitää kiinni nuorista tähdistään.

Sadan tonnin palkkakatto

Uuden stadionin rakentaminen on Tottenhamille kyllä jonkinlainen välttämättömyys. Se pystyy maksamaan huomattavasti pienempiä palkkoja kuin Valioliigan suurseurat. Esimerkiksi Spursin mainio maajoukkuekärki Harry Kane saa viikossa palkkaa 100 000 puntaa, joka on Tottenhamin palkkakatto, kun vaikkapa Manchester Unitedissa viime kaudella maaleja paiskinut Zlatan sai noin 220 000 puntaa joka viikko. Ja kyllähän jokaisen manageri mieluummin ottaa joukkueeseen nuoren Kanen kuin ehtoopuolella olevan Zlatanin.

Ilman isompaa stadionia se ei koskaan samalla tasolle pääsekään. Ja jossain vaiheessa nykyfutiksessa raha aina vie voiton. Jos Spurs pysyy nykyisellä tasolla talouden suhteen, niin tuskin Dele Alli, Harry Kane ja kumppanit pysyvät seurassa kovinkaan pitkään.

Tottenhamin niukempi taloustilanne näkyy siinäkin, että joukkue ei ole tällä kaudella tehnyt merkittäviä pelaajakauppoja. Kesän siirtomarkkinat ovat hullunpuoleiset, suurseurat maksavat jokaisesta kelvollisesta pelaajasta enemmän kuin pienemmillä on varaa. Tottenhamin uusi stadion maksaa 800 miljonaa puntaa, sekin varmaan osaltaan vaikuttaa siihen, että seura ei halua hurjastella siirtomarkkinoilla.

Joku, jota ei tarvi googlata

Uusien pelaajien puute puhuttaa Tottenhamissa. Vasen pakki Danny Rose puhui julkisestikin pettymyksestään, kun joukkue ei ole vahvistunut, ”ei sellaisia pelaajia, jotka täytyy googlata ja ihmetellä, että kukas tuo on, tarkoitan tunnettuja pelaajia”, Rose sanoi aiemmin tällä viikolla. Manageri Mauricio Pochettino sitten tähän totesi, että ”emme ole joukkue, joka voi kilpailla Manchesterin Unitedin ja Cityn kanssa. Emme voi taistella tässä, täytyy pärjätä toisella tavalla”.

Spurs on tänä kesänä suostunut myymään yhden tähdistään. Oikean laidan puolustaja Kyle Walker lähti Manchester Cityyn, mutta Spursin selusta oli tässä kyllä suojattu. Kieran Trippier loistava korvaaja oikealla puolelle.Viime kauden lopulla Trippier oli jo suurissa otteluissa avauksessa Walkerin tilalla.

Tottenham on kesällä ollut kiinnostunut Evertonin Ross Barkleystä, mutta Evertonin pyyntihinta on ollut sellainen, että ei taida kauppoja kuitenkaan syntyä.

Elokuun alussa Spurs voitti Juventuksen harjoitusottelussa, videolla pelin parhaat palat.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>