EHT-turnaus Venäjällä käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Löytyykö Venäjälle kotiturnauksessa pysäyttäjää?

Jääkiekon Euro Hockey Tour jatkuu Venäjällä käytävässä turnauksessa! Mukana ovat tuttuun tapaan Suomi, Ruotsi, Tsekki sekä isäntämaa Venäjä! On varmasti jokaiselle selvää, että Venäjä lähtee kotiturnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina. Venäjällä on mukana hurja joukkue ja esimerkiksi nimet Ilya Kovaltshuk, Aleksandr Ovetshkin, Pavel Datsjuk eivät todennäköisesti ole kenellekään vieraita NHL:n puolelta. 

Suomen osalta turnaukseen on syytä varautua jopa pienellä huumorilla! On aivan selvää, että rivipelaajistollehan tämä on upea turnaus. Mukana ovat mm. Ilari Melart, Kristian Näkyvä sekä Miika Lahti. Lienee jokaiselle selvää jo tässä vaiheessa, että kenenkään kohdalla ei välttämättä kannata liikoja odottaa loppuviikon aikana. Puolestaan jos keskustellaan pelaajistosta, joilta on syytä odottaa tulosta, esille nousevat Jori Lehterä sekä Jonas Enlund! Lehterä on tehnyt tällä kaudella Venäjän KHL-liigassa hyvää jälkeä ja aivan saamaa voidaan sanoa myös Enlundin roolista samassa joukkueessa. 

Minkälaista ottelua on syytä odottaa ensimmäisestä kohtaamisesta Tsekkia vastaan? Vaikka ensimmäinen ottelu tänään pelataankin Helsingissä ja Suomella on takanaan aina merkittävä kotietu, ei Tsekkia voi missään tapauksessa lähteä aliarvioimaan! Tsekki voitti Karjala-turnauksen marraskuussa ja jo pelkästään hyökkäyksessä Tsekillä on seitsemän NHL-pelaajaa! Suomen tulee olla erittäin tarkkana Tsekin liigassa hurjia maalimääriä tekevän Martin Ruzickan kanssa! Rucizka on ollut uskomattomassa pelivireessä Tsekin liigassa ja illalla Suomen täytyy löytää keinot tsekkiläistähden pysäyttämiseen! 

Ruotsi aloittaa oman urakkansa kohtaamalla tänään Venäjän! Ruotsilla on kasassa valtavasti heikompi nippu etukäteen ajateltuna, mutta varsinkin ensimmäisessä ottelussa lienee paras yllätysmahdollisuus punaisia vastaan. Kaikille muistutuksena loppuun, että Suomen ottelu Tsekkia vastaan on nähtävillä MTV3 -kanavalla, mutta tietenkin myös MTV3 Sport 1 -kanavalta ja Katsomosta.

Veikkaussivut | Tuomas