VIDEO: Millaisen pelaajan Leijonat saa Haulasta? | MM-kisat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Minnesota Wildin hyökkääjä saapuu vahvistamaan Suomea. Mitä vikkelällä pelurilla on Leijonille tarjota?

Ässien kasvatti Erik Haula on luonut polkunsa NHL-ympyröihin ainutlaatuista reittiä. Viimeksi kaudella 2007-2008 kotimaassaan pelannut sentteri lähti nuorella iällä rapakon taakse. Nuorisomaajoukkueissa Haula edusti Suomea kaikissa ikäluokissa. Valmentajien luottopelaajiin kuulunut porilainen onnistui myös pisteiden valossa lähes poikkeuksetta erinomaisesti. 

Minnesotan yliopistossa pelatessaan Haula oli iskussa. Kolmen kauden aikana peluri saavutti maineen pistenikkarina, mutta myös työteliäänä kahden suunnan pelaajana. Pohjois-Amerikan vuosista huolimatta Haula ei ole kuitenkaan kunnostautunut ainoastaan pienen kaukalon pelaajana, sillä yliopistosarja NCAA:ssa taistot tahkotaan kansainväliset mitat täyttävissä askeissa.

Edelliskaudella Haula teki debyyttinsä AHL:ssa kuuden ottelun edestä. Samalla hän pelasi viimeisen ja parhaan kautensa Minnesotan yliopistossa iskettyään 37 pelissä tehot 16+35=51. 

Kuluvalla kaudella kiitävä suomalainen rynnisti välittömästi kiinni taalaliigan vauhtiin. AHL:ssa Iowa Wild sai miehestä iloa 31 taistossa tehojen 14+13=27 muodossa. Ylempänä Minnesota Wildissa tapahtui kuitenkin suurempia. Alempien ketjujen näyttöpaikan kautta aina kärkikentällisiin noussut Haula pelasi lopulta 46 ottelua auringossa. Tehopisteet 6+9=15 olivat vain mukava bonus suomalaisen muuten vakuuttavaan ja varmuutta uhkuneeseen esiintymiseen.

Haulan ensimmäinen NHL-osuma kertoi jo olennaisen siitä, millainen pelaaja Wildissa oli esimarssiaan aloittamassa. 

Pudotuspeleissä Haula iski itsensä lopullisesti isoihin ympyröihin. Hyökkääjä nousi Wildin ratkaisuhahmojen joukoon. Sentteri oli erityisesti kotikaukalossa joukkueensa näkyvimpiä pelaajia. Puolustuspäässä nähtiin Haulan viisasta sijoittumista ja hyökkäysalueella suoraviivaista, mutta myös luovaa osaamista. 

Käytännössä ilman ylivoimavastuuta pelannut rämäpää onnistui myös tuloksellisesti: 13 ottelua, 4 maalia ja 3 syöttöä. Tehotilastokin jäi mukavasti kaksi paunaa plussan puolelle. Haula oli liekeissä vielä viimeiseksi jääneessä pudotuspelikohtaamisessa Chicago Blackhawksia vastaan. Maalin lisäksi taituri tarjoili myös muutaman huippupaikan laitureilleen. 

Haulan rooli MM-kisoissa tulee olemaan kakkoskentällisessä. Muuhun kuin hyökkäävään rooliin on miestä turha istuttaa, sillä Leijonien syömähammasosasto on luvattoman pieni. Monikäyttöisyytensä vuoksi suomalainen kykenee pelaamaan keskushyökkääjän roolin lisäksi myös laidalla. Haulalle voi huoletta antaa aikaa alivoiman lisäksi myös ylivoimalla.

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut