VIDEO: Pikkuleijonille maailmanmestaruus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Suomen nuorten huima viri jääkiekon arvokisoissa sai viime yönä jatkoa Suomen alle 18-vuotiaat nuoret kaatoivat MM-finaalissa Ruotsini tylyin luvuin 6 – 1.

Yhdysvaltain Grand Forksissa pelatussa loppuottelussa ei ollut paikalla kuin yksi joukkue. Suomi murskasi Ruotsin jo avauserässä etenemällä 3-0-johtoon. Pikkuleijonien maalitykki Eeli Tolvanen viimeisteli avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen. Tolvanen laukoi MM-turnauksen seitsemännen osumansa terävästi vasemmalta laidalta etuylänurkkaan.

Ottelun puolivälin jälkeen alkoi jo U20-kisoista tuttu Jesse Puljujärvi-Show. Käsi puudetettuna ja oksennustaudin kiusaama Pulju iski vielä ennen summeria puhtaan hattutempun ja sinetöi Suomelle mahtavan voiton. Mestaruuden myötä Suomi palasi kultakantaan 16 vuoden tauon jälkeen. Vuosina 1999 ja 2000 mestaruutta juhlineelle Suomelle MM-kulta oli historian kolmas.

Pikkuleijonat on nyt saalistanut neljän viime vuoden aikana kolme mitalia, kun keväällä 2013 Sotshista tuli pronssia ja vuosi sitten Sveitsistä hopeaa.

Puljujärvestä puolestaan tuli kiekkohistorian kolmas pelaaja, joka on voittanut samana vuonna sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Aikaisemmin samaan ovat yltäneet Yhdysvaltojen Jack Campbell ja Jason Zucker vuonna 2010.

Ottelun maalit näet täältä!

Lue myös:

VIDEO: SM-LIIGALTA PYSÄYTTÄVÄ ILMOITUS LAUANTAIN TAPAHTUMISTA

VIDEO: IFK-VALMENTAJA ANTAA TÄYSLAIDALLISEN LIIGALLE