U21 Sveitsi - U21 Islanti 14.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 14/06/2011
Jaa tämä...

Korjaako Sveitsi marjat kakun päältä?

Sveitsi – Islanti, Merkki 1, Kerroin

Futiksen alle 21-vuotiaiden EM-kisat jatkuvat tiistaina kahdella ottelulla. Toisessa ottelussa Sveitsille tarjotaan mahdollisuutta lohkovoittoon ja Islannilla on lähes pakkovoiton paikka. Yksi piste ei Islannille riitä, sillä muuten joukkueen pitäisi voittaa kisaisäntä Tanska lohkon viimeisessä ottelussa. Mitä pidemmälle peli etenee 0-0 tilanteessa, sitä enemmän alkaa Islanti nostamaan omaa pakkaansa ja hyökkäystään, mikä kelpaa Sveitsille, sillä heillä todella taitavia yksilöitä hyökkäyspäässä, jotka kyllä rokottavat kovalla prosentilla vastahyökkäyksistä.

Islannin futis on nousussa, mutta minään ennakkosuosikkina sitä ei voida laskea näihin kisoihin. Joukkue lukeutuu materiaaliltaan mielestäni turnauksessa pohjille sijoille 7-8. Sveitsi puolestaan voi parhaimmillaan tuolla materiaalilla päästä finaaliinkin asti, mutta realistisimmat loppusijoitukset alppimaalle ovat 3-4.

Sveitsi pelasi aika ailahtelevan avausottelun Tanska vastaan. Avauspuolikkaalla se oli hienoisesti niskan päällä ja pelasi rohkeaa futista. Shaqiri ja kumppanit pääsivät lukuisista tanskalaisvirheistä kokeilemaan, mutta tehottomuutta ja hermostuneisuutta oli ilmassa. Sveitsi aloitti toisen puoliajan parhaalla mahdollisella tavalla, kun Shaqirin röyhkeä leikkaus keskelle tuo maalipaikan ja tarkka sijoitus alakulmaan vie Sveitsin 1-0 johtoon. Toisen puolikkaan loppuvaiheessa Sveitsi hieman passivoitui, mutta uskon sen lähtevän tähän matsiin voitto mielessään ja tietenkin ehjä 90 minuuttinen olisi hyvä pelata. Alppimaan avauspelistä löytyi kuitenkin selkeästi positiivisia asioita. Hyökkäspäässä joukkue oli terävä ja maalivahtipeli osoittautui ratkaisevaksi asiaksi, jonka ansiosta Sveitsi täyden pistepotin nappasi.

Islannin kisat starttasivat tahmeasti, kun joukkue hävisi kisojen heikoimmalle V-Venäjälle lukemin 2-0. Islanti oli yllättäen todella suurissa vaikeuksissa puolustuspäässä, hyvä esimerkki oli V-Venäjän 1-0 rankkarimaalia seurannut tilanne. Nyt vastaan asettuu Sveitsi, jolla on todella taitavat yksilöt ja mikäli Islanti ei tiivistä puolustuspeliään, tulee noutaja hyvin äkkiä.

Sveitsi on ollut viime peleissä peliesityksiltään parempi. Islannilla on myös laadultaan heikompi joukkue, jote eiköhän Sveitsi tästä ota pisteet. Veikkaisin, että Sveitsi hallitsee hiuksen hienosti peliä ja tekee avausmaalin. Islanti hakee tasoitusta lopussa, ja Sveitsi iskee 2-0 “herkuttelumaalin”, joka tyrehdyttää sinipaitojen kirin. 2-0 siis Sveitsille.

Veikkaussivut | Jeejee