Naisten MM: Uusi-Seelanti - Meksiko 5.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 05/07/2011
Jaa tämä...

Uskooko Meksiko enää omiin mahdollisuuksiinsa?

Uusi-Seelanti – Meksiko, Merkki 1, Kerroin 

Jalkapallon naisten MM-turnauksessa ollaan edetty siihen vaiheeseen, että ollaan ratkaisemassa lohkoista jatkoonmenijöitä. B-lohkossa tilanne on sellainen, että Japani on ainoana joukkueena varmistanut jatkopaikkansa. Toisesta jatkopaikasta käydään ”kovaa” kilpailua Englannin sekä Meksikon välillä. Tilanne on siinä mielessä Meksikolle todella vaikea, sillä toisena oleva Englanti kohtaa samaan aikaan pelattavassa päätösottelussaan Japanin. Meksikon pitää voittaa oma ottelunsa Uutta-Seelantia vastaan, mutta oikeastaan se ei enää riitä. Mikäli Meksiko voittaa ja Englanti häviää, ratkaistaan jatkoonmenijä maalierolla. Meksikon maaliero on suomeksi sanottuna surkea. Meksikon maaliero on tällä hetkellä -4 ja Englannilla +1.

Uusi-Seelanti on pelannut ihan hyvät kisat. Uusi-Seelanti ei ole vielä saalistanut yhtään pistettä, mutta molemmissa otteluissa ollut hyvin mukana. Ensimmäisen ottelunsa Japania vastaan ”mustavalkoiset” hävisi todella niukasti vain maalilla ja toisessa ottelussa Englantia vastaan Uusi-Seelanti sortui lopussa täysin. Englanti tuli aivan ottelun lopussa tasoihin ja tottakai myös ohi. Uuden-Seelannin maalit ovat viimeistelleet Sarah Gregorius sekä Amber Hearn.

Puolestaan Meksiko aloitti kisaurakkansa tasapelillä Englantia vastaan. Ilman muuta kyseinen ottelu oli molemmille joukkueille se ns. pääottelu. Toisessa ottelussa Meksiko jäi pahasti jyrän alle ; Japani murskasi Meksikon peräti 4-0 lukemin. Meksiko on viimeistellyt kisoissa onnettoman yhden maalin ; avausottelussa Monica Ocampo osui maalitolppien väliin. 

Uudella-Seelannilla riittää motivaatiota, se on selvä juttu. Uuden-Seelannin joukkue tiesi ennen turnausta, että alkulohkosta ei millään selvitä jatkoon. Kuitenkin pelit ovat olleet ”mustavalkoisten” osalta positiivinen yllätys. Meksikolla olisi vielä käytännössä aivan pienet mahdollisuudet jatkopaikkaan, mutta 99,99% varmuudella Meksikon pelaajat tietävät tarkalleen mikä on tilanne.. Uudella-Seelannilla riittää varmasti halua voittaa turnauksessa yksikin ottelu. Se olisi maalle hieno saavutus.

Veikkaussivut | misteri