FC Inter - JJK 20.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 20/06/2011
Jaa tämä...

Kärkikamppailu Turussa.

FC Inter – JJK, Merkki 1, Kerroin

Molemmat ovat aloittaneet kautensa hienosti; JJK on liigassa toisena 23 pisteen turvin ja kolmantena oleva Inter on vain pisteen perässä. Voitolla kotijoukkue siis nousisi JJK:n ohi kahden pisteen päähän kärjessä keikkuvasta HJK:sta.

Inter on ollut etenkin kotonaan loistava ja tilastotkin kotimatseista näyttävät 4-1-0. Jyväskyläläiset ovat pelanneet vieraissa ihan kohtalaisesti tilastojen ollessa vieraspeleistä 2-2-1. Mikään yllätys ei Interin menestys ole ollut, sillä ennen kauden alkua joukkuetta povattiinkin mestarisuosikki HJK:n pahimmaksi haastajaksi. Vierailijat ovat alkukaudesta pelanneet aavistuksen verran yläkanttiin, joten pientä laskua on ollutkin jo havaittavissa.

Isäntä Inter on materiaalissa pari askelta edellä ja kotonaan selvä suosikki. Joukkue on tehnyt liigan toiseksi eniten maaleja ja ykköskärki Timo Furuholm on suvereenisti maalipörssin ykkösenä 10 maalillaan. Maaleja ovat tehtailleet myös mm. Mika Ojala (6) ja Henri Lehtonen (5). Tulivoimaa joukkueelta ei siis todellakaan puutu. Lisäksi Inter on päästänyt toiseksi vähiten maaleja eli puolustus- ja maalivahtipelikin toimivat erinomaisesti.

JJK on vieraissa päästänyt liigan kolmanneksi eniten maaleja, joten ihan täydessä kunnossa joukkue ei vieraskentillä ole ollut. Kunnolla maalinteon makuun joukkueesta on päässyt oikeastaan vain maalipörssin kakkonen Tamás Gruborovics kuudella häkillään. JJK:n moottori onkin jo alkanut pikkaisen yskähdellä etenkin vieraspeleissä; joukkue on napannut kahdesta edellisestä reissupelistä vain yhden pisteen, sekin heikon Jaron vieraana. Kotijoukkue on laukonut melko paljon JJK:ta enemmän etenkin maalia kohti, mikä on kyllä erittäin tärkeä osa peliä tällaisissa matseissa. Lisäksi JJK:n puolustus, varsinkin laitapakit, ovat olleet tällä kaudella joukkueen kompastuskivi. Ylöspäin he ovat pelanneet ihan hyvin, mutta puolustussuuntaan jokainen laitapakki on ollut pulassa. Inter tulee varmasti pelamaan laitojen kautta ja linkit varmasti hakevat 1 vs 1 tilanteita, jossa JJK on erittäin heikko.

Keskinäisissä turkulaiset ovat olleet aika hyvin niskan päällä; neljästä viimeisestä keskinäisestä Inter on vienyt kolme maalierolla 10-4. Mikäli Inter haluaa todella taistella mestaruudesta, tämän kaltaisista peleistä olisi täydet pisteet otettava. Koti-, materiaali- ja ehkä pienehkön motivaatioedunkin turvin pisteet jäävät tänään Turkuun.

Tulosveikkaus: 2,3-0,1

Veikkaussivut | HIFK