VIDEO: Viime CHL-kierroksella jäätävä niitti! - Venäläistähdelle useita luunmurtumia!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 12/03/2014
Jaa tämä...

Tässä voitaisiin ottaa käyttöön hashtag #totaalikolaus…

Ruotsin SHL:ssä on nähty tällä kaudella vaikka kuinka monta vakavaa loukkaantumista kyseenalaisista taklauksista. Likaiset töötit ovatkin käynnistäneet naapurimaassa melkoisen keskustelun jääkiekon nykytilanteesta.

Keskustelu sai lisää bensaa tiistain CHL-kierroksella, kun SHL-joukkueet Linköping ja Skellefteå iskivät yhteen turnauksen puolivälierissä. Kyseenalaisesta taklauksesta vastasi tällä kertaa Linköping-hyökkääjä Kent McDonell ja uhrin rooliin joutui Skellefteån tähtipelaaja Kirill Kabanov.

Kabanov pelasi kiekkoa Skellefteån maalin takana, kun McDonell jyräsi hänet kovalla voimalla jään pintaan. Taklauksesta teki entistäkin pahemmannäköisen se, että Kabanov kurkotti kiekkoon juuri ennen h-hetkeä. Täten McDonellin niitti kohdistui auttamatta venäläispelurin pään alueelle.

Vihjeosastomme kattauksessa mehevästi vetovinkkejä illan Valioliiga-kierrokselle! ]

Kovasta vauhdista huolimatta taklaus näyttää kuitenkin loppupeleissä varsin sääntöjenmukaiselta.

– Näin hänen luistelevan minua kohti enkä taklannut häntä olkapäälläni tai kyynärpäälläni vaan käännyin ja taklasin takapuolellani. En ole kuullut heidän joukkueen valittavan taklauksesta, joten ilmeisesti kyseessä oli reilu taklaus, McDonell kuvaili Aftonbladetille.

Reiluudesata huolimatta taklaus teki pahaa jäkeä Kabanoville. Venäläistähdeltä murtui tällissä kaksi kylkiluuta. Samalla hän sai murtuman selkärangan alueelle. Nyt näyttääkin siltä, ettei Kabanovia nähdä enää tositoimissa tämän kauden aikana.

Vasta 22-vuotiaan Kabanovin loukkaantuminen on kova pala Skellefteålle, sillä venäläinen on joukkueensa paras pistemies tehoillaan 8+14=22. Taklaus nostikin jälleen tapetille jääkiekkoilijoiden turvallisuuden pelin tiimellyksessä.

– Tämä on todella surullista. Mielestäni tämä on todellinen ongelma jääkiekon turvallisuudessa. Meidän täytyy nyt pohtia asiaa yhdessä ja kehittää tilannetta turvallisempaan suuntaan – sekä tämänhetkisten pelaajien että juniorien kannalta, Skellefteå-lääkäri Karin Rundblad.

Katso McDonellin niitti tästä!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut