The Great One teki historiaa 31. lokakuuta 1981

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Välillä on mukava kaivella urheilun historiasta suuria tapahtumia. Tänä päivänä 31. lokakuuta 1981 Wayne Gretzky kirjoitti historiaa.

Wayne Gretzkysta tuli ensimmäinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt seitsemän hattutemppua ennen kuin on täyttänyt 21-vuotta. Gretzky maalasi neljä kertaa Edmontonin voittaessa silloisen Quebec Nordiquesin 11-4.  The Great One teki ensimmäisen maalinsa toisessa erässä, antaen joukkueelleen 3-0 johdon. Waynen hurja yö vain jatkui, kun hän maalasi kolmannessa erässä vielä kolme maalia, sekä tienasi yhden syöttöpisteen. 

Tämä kuva kiteyttää Gretzkyn huikean NHL-uran. Uskomattomat 894 maalia ja 1963 syöttöä.

Kahdeksan vuotta myöhemmin Gretzky viimeisteli huikeasti 46. hattutemppunsa – tällä kertaa seura oli eri. Vuonna 1988 tapahtui koko maailmaa järkäyttänyt, niin sanottu The Trade, kun Edmonton Oilers kauppasi miehen Los Angeles Kingsiin. Kyseisessä ottelussa Wayne syötti kolme maalia, joten hän keräsi ottelussa kuusi tehopistettä Kingsien voittaessa Pittsburgh Penguinsin 8-4. Pittsburgin suurmies Mario Lemieux keräsi kaksi syöttöpistettä, joka piti hänen 46:n ottelun pisteputken katkeamattomana. Se on toiseksi pisin pisteputki NHL:n historiassa – Viisi ottelua lyhyempi kuin The Great Onen.

Väinön mahtavuudesta ei kellään taida olla vastalauseita. Hänet on valittu 19 kertaa NHL:n tähdistöotteluun, joissa kolmessa saanut MVP-tittelin. Hänen kaapissa on 10 Art Ross Trophya, jonka saa eniten tehopisteitä tehnyt pelaaja. Hän oli NHL:n paras maalintekijä viidellä kaudella. Sekä lukematon määrä muita tunnustuksia ja pystejä, ettei miehen palkintokaappiin enempää mahtuisikaan.