VIDEO: NHL-seura hyllyttänyt nuoren ruotsalaislupauksen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 22/04/2018
Jaa tämä...

Ruotsalaislupauksen käyttäytyminen herättää keskustelua.

Jääkiekon NHL-seura Ottawa Senators ja ruotsalaislupaus Mikael Wikstrand ovat ajautuneet jyrkkiin erimielisyyksiin koskien ruotalaislupauksen käyttäytymistä.

Wikstrand teki Senatorsin kanssa tulokassopimuksen ja esiintyi nuorille lupauksille järjestetyssä turnauksessa varsin hyvin ennen varsinaisen harjoitusleirin alkua.

Ruotsalaislupaus kuitenkin loukkaantui kesken tulokasturnauksen ja Senatorsin suunnitelma oli lähettää hänet hakemaan pelikuntoa seuran farmijoukkueen riveistä ennen kuin hän palaisi taistelemaan pelipaikasta NHL:ssä. Ruotsalainen ei ollut NHL-seuransa kanssa samaa mieltä, vaan halusi palata kotimaansa pääsarjajoukkueeseen Färjestadiin. Se ei kuitenkaan Ottawalle sopinut, joten Wikstrand lähti Ruotsiin ilman seuran lupaa.

Senatorsin seurajohto suuttui nuoren pelaajan päätöksestä ja on päättänyt valita kovan linjan ja estää Wikstrandin pelaamisen hänen kotimaassaan.

– Hän voi mennä töihin kaupan kassalle tai pelata kaljaliigassa, mutta hän ei pelaa ammattikiekkoa missään muualla kuin Ottawa Senatorsin organisaatiossa, seuran GM Bryan Murray kommentoi Ottawa Sun –lehdelle.

Wikstrand twiittasi myöhemmin palanneensa kotiin vakavasti sairaan perheenjäsenen luokse, mutta lähteen mukaan mukaan seura, pelikaverit kuin pelaajan agenttikaan eivät tienneet mitään sairaasta perheenjäsenestä.

Ottawa varasi alunperin Wikstrandin kesällä 2012. Kuitenkin vasta toukokuussa 2014 Wikstrand teki kolmivuotisen tulokassopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa, mutta hän pelasi kauden 2014–2015 vielä lainalla Frölundassa.

Wikstrand pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2013, jolloin hän saavutti hopeaa. Wikstrand valittiin tuolloin Ruotsin top-3-pelaajaksi.

Katso tästä hieman mallia Wikstrandin osaamisesta:

Myös New York Islandersilla vastaavia ongelmia

Wikstrandin erimielisyydet Ottawan kanssa eivät ole ainoita laatuaan, sillä New York Islandersin nuori ja ylimielinen Josh Ho-Sang myöhästyi joukkueensa leiriltä. Palkinnoksi kanadalainen laitettiin pelaamaan OHL-seura Niagara IceDogsin vahvuuteen.

Amerikkalaismedian mukaan Ho-Sang oli heikolla asenteella jo New York Islandersin tulokasleirillä ja harjoitusleirikin päättyi ennen kuin se ehti edes hänen osalta alkaa.

NHL-kauden alkuun on vielä hetki aikaa, mutta ennen maailman kovinta kiekkoliigaa jääkiekon ystäville tarjotaan SM-liigasta jo heti tänään kuuden ottelun mittainen kierros. Tarjolla on runsaasti loistavia otteluita, joista muutamana poimintana HPK matkustaa HIFK:n vieraaksi ja Ilves kohtaa kotonaan JYPin.

Myös KHL-kaukaloissa pelataan kaksi ottelua. Dynamo Moskova saa vieraakseen Neftehimikin ja Traktor matkustaa Vitjazin vieraaksi.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa SM-liigaan loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lähteet: Ottawa Sun, Iltasanomat

Lue myös:
Lauri Korpikoski vahvassa vireessä harjoitusottelussa!
NHL-tähden raiskaustapauksessa jälleen uusi käänne!