Williams sekä Murray US Openin mestarit!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/11/2012
Jaa tämä...

Huikeat jännitysnäytelmät kruunasivat kauden viimeisen Grand Slamin!

Kauden viimeinen Grand Slam -turnaus on nyt takana päin. Turnauksen aikana oli jälleen ongelmia sään kanssa ja näin naisten finaali jouduttiin siirtämään pelattavaksi sunnuntain sekä maanantain väliselle yölle, miesten finaali pelattiin vuorokautta myöhemmin.

Naisten finaalissa Valko-Venäjän Victoria Azarenka oli erittäin lähellä mestaruutta Yhdysvaltojen Serena Williamsia vastaan. Valko-venäläinen oli ensimmäisen erän täysin pihalla, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Azarenka pääsi peliin mukaan. Kolmannessa erässä Azarenka pääsi syöttämään mestaruudesta, mutta sortui aivan täydellisesti. Sen jälkeen mitään ei ollutkaan tehtävissä, kun Williams löysi takaisin vähän aikaa kadoksissa olleen itseluottamuksensa. On todettava, että Azarenkan taistelu oli hieno, mutta jos Williams olisi pelannut omalla tasolla, Williams olisi tullut voittamaan suoraan kahdessa erässä.

Miesten finaalista olikin sitten lupa odotella upeaa taistelua – sellainen juuri siitä tulikin. Henkilökohtaisesti sanottuna en missään tapauksessa olisi uskonut Iso-Britannian Andy Murrayn pystyvän voittamaan Serbian Novak Djokovicia. Kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin tasaisia, mutta niin vain iso-britannialainen ne pystyi voittamaan. Jälleen kerran sääolosuhteet olivat hankalaat ja tuuli tekikin pelaamisesta välillä melko hauskankin näköistä. Djokovic teki samoin kuten Azarenka naisten finaalissa – mitä pidemmälle pelattiin, sitä paremmin Djokovic nousi peliin mukaan. Djokovic sai kaksi seuraavaa erää ja alkoi tuntumaan siltä, että Murray – joko taas? Murraylla ei ollut ennen eilistä yhtään Grand Slam -mestaruutta ja varmasti lähes jokaisen katsojan mielessä alkoi käymään, että joko Murray taas sortuu? Eipä sortunut. Viimeisessä erässä Murray teki sen, mitä melkein kukaan ei odottanut. Djokovic joutui todistamaan Murrayn näin paremmaakseen ja huikean viisieräisen jälkeen Murraylla on nyt myös alla yksi Grand Slam -mestaruus. Tämä oli juuri se hetki, jolloin se oli otettava. Ensi kaudella mukana ovat jälleen Sveitsin Roger Federer sekä Espanjan Rafael Nadal!

Veikkaussivut | Tuomas