Yleisurheilun MM-kisat käyntiin ensi viikolla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 08/12/2015
Jaa tämä...

Yleisurheilun MM-kisoissa nähdään 16 suomalaisurheilijaa.

Yleisurheilun MM-kisat vuosimallia 2015 käydään Pekingissä ensi viikon lauantaista lähtien. Peking jäi ainoaksi järjestäjähakijaksi, kun Lontoo veti hakemuksensa pois.

Suomea ovat edustamassa yhteensä 16 urheilijaa. Viimeisen paikan sai 100 metrin aitajuoksija Nooralotta Neziri rankingsijoituksensa perusteella.

Suomen MM-joukkue Pekingiin, 22.–30. elokuuta:

Tero Pitkämäki, keihäs
Antti Ruuskanen, keihäs
Ari Mannio, keihäs
Sandra Eriksson, 3000 m ej
Camilla Richardsson, 3000 m ej
Minna Nikkanen, seiväs
Kristiina Mäkelä, 3-loikka
Sanna Kämäräinen, kiekko
Henri Manninen, maraton
Anne-Mari Hyryläinen, maraton
Jarkko Kinnunen, 50 km kävely
Aleksi Ojala, 50 km kävely
Aku Partanen, 50 km kävely
David Söderberg, moukari
Sanni Utriainen, Keihäs
Nooralotta Neziri, 100 m aj

Lauantaina kilpailujen ensimmäisenä päivänä taistellaan muun muuassa miesten maratonilla, miesten moukarin karsinnoissa ja miesten 100 metrin alkuerillä. Miesten moukarissa sinivalkoisia edustaa David Söderberg.

Suomalaiset kokoontuvat television ääreen etenkin maanantaina ja keskiviikkona, jolloin kilpaillaan miesten keihäänheitossa.

Miesten keihäs on luonnollisesti laji, josta odotetaan menestymistä. Keihään suurimmat suomalaistoivot ovat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen. Pitkämäki aloitti ulkoratakauden toukokuussa Dohassa kiskaisemalla 88,62 pituisen kaaren. Kaiken kaikkiaan hän on tehnyt kesällä vakuuttavaa jälkeä. Myös Ruuskanen osoitti olevansa etenkin Kalevan kisoissa erinomaisessa kunnossa.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana yleisurheilun MM-kisojen tapahtumissa. Sivustolla on mahdollista lyödä vetoa muun muuassa siitä, että sijoittuuko Pitkämäki miesten keihäässä paremmin kuin Ruuskanen. Pitkämäen kerroin Ruuskasta vastaan on 1,65.

Miesten keihään kanssa miesten 100 metriä on kisojen kohokohtia. Peliyhtiöillä onkin mahdollista lyödä vetoa siitä, että kumpi sijoittuu paremmin, Usain Bolt vai Justin Gatlin. Entä miten käy taistelussa Asafa Powellin ja Tyson Gayn välillä?

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään nykyään kahden vuoden välein. Viime kerralla kilpailtiin Moskovassa. Seuraavan kerran kilpaillaan puolestaan Lontoossa ja vuonna 2019 Dohassa. Kaksi vuotta sitten Moskovassa Suomella oli historian tähän mennessä pienin MM-joukkue – kahdeksan miestä ja kolme naista.

Lue myös:
Suomen uusi päävalmentaja selvillä!
VIDEO: Tanskalaisveskarilta upea maali Hollannin futisliigassa!

nordicbet-valioliiga-790